От х:

Днес в x:

Българи купуват хипермаркети. Преглед на печата

„Новинар": Потвърдиха доживотните присъди на "Килърите"

Трима от „Килърите" получиха доживотни присъди от Варненския апелативен съд на последното заседание в четвъртък. Става дума за Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов-Кеца и Георги Вълев.
На първа инстанция присъдата на тримата беше доживотен затвор без право на замяна, а Варненският апелативен съд им даде доживотен затвор, като „без право на замяна" бе отменено.
В групата на „Килърите" влизат бившият треньор на националите по сумо Петър Стоянов-Сумиста, който е сочен за тартор, Васил Костов-Кеца, Янко Попов-Туцо, бизнесменът от Велико Търново Георги Вълев, бившият полицай Петър Атмаджов и хижарят Райчо Стойнев.


„Сега": МВР и прокуратурата влязоха зрелищно в Столичната община

Настъплението на МВР и прокуратурата срещу Столичната община придобива все по-голям размах, след като вчера прокурори влязоха показно в Столичната община и в Общинска банка при акция, чиято цел бе забулена в пълна тайна. Пълното мълчание от страна на институциите породи различни спекулации за операцията, като версиите варираха от канала за кокаин, разкрит във Франция преди седмица, до разследване за големите сделки и паричните потоци по времето на бивш кмет. Появиха се и догадки, че става дума за стари дела за балите с боклук или пък за сигнал на миноритарния собственик на банката Христо Ковачки. По думите на зам.-председателя на общинския съвет Вили Лилков от ДСБ полицията е поискала достъп до архива с документи за обществени поръчки. Той определи акцията като "пресилена и бутафорна, тъй като документите могат да бъдат поискани и без да се викат журналисти".

„Дума": Шефът на НСО подаде оставка

Шефът на Националната служба за охрана бригаден генерал Тодор Коджейков е подал оставка. Информацията бе потвърдена официално от президента Росен Плевнелиев.
Коджейков бе известен като "личният гард на Бойко Борисов". Той отговаряше за сигурността му, когато Борисов бе главен секретар на МВР и след това като кмет. Веднага след началото на премиерския мандат на Борисов Коджейков стана зам.-шеф на НСО.
ДУМА припомня, че в края на април 2013 г. служебното правителство на Марин Райков предложи на президента Росен Плевнелиев да издаде указ, с който да назначи Коджейков за началник на службата. Тодор Коджейков работи в Националната служба за охрана от 1997 г. НСО е подчинена на държавния глава, който вчера заяви, че предстои процедура на съгласуване с правителството за бъдещия началник на охранителната служба.
Заедно с Коджейков напуска и единственият му заместник полк. Калин Иванов.

„Монитор": 78% от германските инвеститори искат да останат у нас

78% от германските инвеститори, вложили парите си у нас през миналата 2013 г., заявяват желание да продължат да влагат в страната ни. Това стана ясно от думите на министър-председателя Пламен Орешарски, който участва вчера в дискусионния форум, организиран от Германо-българската индустриално-търговска камара.
„Германия е ключов наш търговски и стратегически партньор", коментира премиерът. Той отчете това, че немските инвестиции у нас откриват работни места.

„Стандарт": Българи купуват хипермаркети

Две големи чужди търговски вериги у нас минаха в български ръце. "Пикадили" става собственост на "АП Март", след като белгийската компания "Делез Груп" обяви, че е подписала споразумение за продажба на бизнеса си в България. "Видеолукс Холдинг", който управлява "Технополис", пък придобива магазините на "Практикер" в България. "АП Март" е инвестиционно дружество, създадено специално за покупката на "Пикадили". Негови собственици са Петър Дудоленски, който има опит в управление и инвестиции в молове, и Ангел Ангелов, син на Иван Ангелов - притежател на компанията "Градус-1". Освен бизнес с пилешко месо братята Иван и Лука Ангелови са собственици на производителя на олио "Бисер Олива" и зърнени босове. "Градус-1" няма нищо общо със сделката, каза за "Стандарт" Ангел Ангелов.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини