От х:

Днес в x:

Най-новото арт пространство в София е "Нюанс"

Нова арт галерия отвори врати в самото сърце на София, предаде репортер на БГНЕС.

Тази вечер официално беше открита галерия "Нюанс", прекрасно, просторно и светло кътче се на столичната улица "Денкоглу" № 42, където талантливи художници ще могат да представят своите творби. Нейни собственици са двама известни творци - художничката Лили Владимирова и реставраторът Емил Чушев.

Новото творческо пространство отвари врати със специална изложба от иконопис на самата Лили Владимирова. В експозицията, наречена"Вяра", са включени 46 непоказвани до този момент икони, а изрисуването им отнема на авторката близо 8 години.

Икони рисувам от 8 години, по образование съм стенописец, но се откъснах от професията си, за да се отдам на семейството си и на отглеждането на децата си. С цялото си сърце направих това и връщането към професията ми беше трудно, защото дългото ми отсъствие не ми даваше увереността, която имах, за да започна, заяви пред БГНЕС самата Лили Владимирова.

"Аз влагам цялата си любов и уважение към иконата и смятам, че това личи. Искам моите икони да красят дома на всеки, който реши да ги притежава, така както внасят топлота и уют в душата ми, когато рисувам. Внасям нов съвременен облик на всичките си образи и затова смятам, че те са близки до съвременния човек", сподели още художничката.

"Странно е, че в днешно време има хора, които решават да направят такава трудна крачка като откриване на галерия. Ние сме от тези, които отдавна мечтаят за това. И двамата със съпруга ми сме по образование художници, но за известно време той се откъсна от средата си, за което страда, но това пък му позволи да направи възможно създаването на тази галерия. Вложихме много любов и много усилия да направим това", разказа още тя.

Новата галерия дава заявка да бъде неотменима част от столичния културен календар. "Нюанс" има амбицията да предлага съвсем нова концепция за представяне на изкуство. Арт галерия "Нюанс" разполага със 100 квадратни метра изложбена площи и малък уютен двор, скрит между високите сгради в центъра на София.

Източник: http://www.klassa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини