От х:

Днес в x:

Коледари наричаха за здраве в Химията

Коледуване организираха отново в Химическата гимназия в Димитровград

И тази година учениците и учителите в ПГХХТ „Проф. Д-р Асен Златаров” не измениха на традицията – за пореден път училището се огласи не само от коледни, но и от коледарски песни и наричания.  Инициативата се осъществява от клуб „Проекти за миналото”, като при коледарите има приемственост.

Всяка година се включват ученици от 9 или 10 клас, които заместват завършилите през предходната учебна година. Тази Коледа коледари станаха момчета от 10 и 12 клас. Облечени в традиционна носия, те обикохолиха учебните стаи, като наричаха за здраве, успех и берекет. Всички класове се бяха подготвили и ги дариха с орехи, гевречета, сладкиши, както повелява традицията.

Коледарите не пропуснаха и директорът Янка Гочева, която ги очакваше с лакомства. Разиграването на обичая продължи в лабораторията по технологичен и микробиологичен контрол, където коледарите и всички желаещи се пренесоха.

Гости на празника в Химическата гимназия бяха третокласници от СОУ „Л. Каравелов” с ръководител Йорданка Първанова. Част от тържеството, на което децата станахя свидетели бе театрална сценка, свързана с Рождество Христово. Тя бе подготвена от драматично студио „Вълшебен свят”. Накрая всички се насладиха на коледните ястия, подготвени в часовете по готварство на учениците от специалност „Технологичен и микробиологичен контрол в ХВП”. Не бе пропусната и баницата с късмети, показваща късмета за следващата 2014 година.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини