От х:

Днес в x:

След математически турнир: Вазовци приети във ВУЗ

Част от отлично представилите се Вазовци - Анджела, Роксана и Андрей

Отлично представяне в Математическия турнир „Иван Салабашев” постигнаха дванадесетокласниците от ПМГ „Иван Вазов” Анжела Иванова, Роксана Пейчева и Андрей Петров. Състезанието се проведе на 7-и декември в Стара Загора, а тримата гимназисти от ПМГ бяха единствените участници от Димитровград. 

Резултатите от престижния турнир се признават като оценки за прием в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, Шуменския университет, Габровския технически университет и Русенския технически университет. Анжела Иванова от 12 А клас получи най-високата оценка за Хасковска област - Отличен 5.80, а Роксана Пейчева от същия клас и Андрей Петров от 12 Б клас са с отлични оценки от 5.60.

 Турнирът „Иван Салабашев” е сред най-сериозните математически състезания, а темата за дванадесети клас включва както учебен материал, така и извънкласна работа, което доказва значимостта на поредния успех.

С това представяне абитуриентите, които на практика вече са приети във висши учебни заведения с оценките си от математически състезания, вече са четирима. Динко Динков, също от 12 А клас, има оценка отличен 5.60 от Математическия турнир в Кърджали, която се признава от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” и от Габровския технически университет.

Учители по математика на изявените гимназисти са Катя Чалъкова, Жеко Янев и Петър Генчев, поясниха от ПМГ.

Динко Динков
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини