От х:

Днес в x:

Два златни медала за България от Световното първенство по шотокан

На 21-то световно първенство по карате-до шотокан в Нови Сад, Сърбия взеха участие каратисти от над 40 държави. България спечели два златни медала при жени и мъже в най-атрактивната категория "Open", предаде БГНЕС.

Шампионатът се проведе на 12 и 13 октомври в спортната зала СПЕНС. Първенството се организира от Шотокан Карате-До на Обединените нации (Shotokan Karate Do of United Nations (SKDUN), чийто представител у нас е Българска Федерация "Шотокан Карате-До" (БФШК).

В категория "Open" при мъжете златен медал спечели 20-годишният Тодор Събев от Русе с резултат 2:0. Тодор бе единственият състезател на турнира, който нямаше нито един загубен двубой. Шампионът е студент по право и има отличен успех, именно затова Федерацията го дава за пример и съветва всички настоящи и бъдещи състезатели да последват примера му, за да постигат резултати не само в спорта, но и в образованието.

Любомир Нецов се превърна в истински герой на състезанието. Той стана втори и въпреки че бе със счупен нос, не се отказа и успя да стигне до финала, където претърпя сериозна травма, като скъса коленни връзки. Любо и съотборника му Тихомир Тодоров, който бе трети в същата категория, работят в НСО.

 
Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини