От х:

Днес в x:

8 г. решетки за Жоро Милионера

рисъда от 8 години затвор издаде Пловдивският окръжен съд на охранителя Георги Енев за кражбата на близо 1 милион и половина лева от инкасо автомобил през лятото на миналата година.

Станалият известен като Жоро Милионера трябва да изтърпи наказанието си при първоначален строг режим.

Магистратите освен това наложиха и конфискация на собствеността на Енев, която в случая е само един мотор. Издадена му е и забрана да заема отговорна длъжност, както и за в бъдеще да охранява пари и ценни предмети.

От присъдата му ще бъде приспадната едната година, излежана в следствения арест. По прости сметки излиза, че през 2020 година, когато ще е на 41 години, Енев ще излезе от затвора.

Сутринта съдът в Пловдив даде ход на делото заради кражбата в размер на 1 милион 482 хиляди 18 лева и 18 стотинки от инкасо автомобил. Неочаквано самият Енев се призна за виновен и така делото бе разгледано по съкратената съдебна процедура. Заради самопризнанията магистратите намалиха наказанието му с една трета. 

"Няма сила, която да го накара да върне парите. Аз го посъветвах да ги върне, но това е негов избор, аз не зная къде са", заяви адвокатът му Георги Кутрянски.

По думите му подсъдимият е извършил кражбата, защото е видял пропуските в системата.

Прокурорът по делото каза в пледоариите си, че Енев е извършил крупния обир, за да накаже банковия сектор у нас.

"Той е искал да се облагодетелства, да накаже банковите институции и фирмата, в която е работил, заради наложена му финансова санкция", съобщи пред Dnes.bg прокурор Дилян Пинчев.

С решението на Енев да се признае за виновен не бяха разпитани призованите за днес 39 свидетели, няма да се събират и повече доказателства.

Колегата на Енев – Манчо Юруков, който е бил с него в деня на обира призна, че е бил изпратен за дюнер, като охранителят се е възползвал от този момент, за да пренесе чувалите с пари в собствената си кола.

Застрахователите вече са покрили липсващата сума, но фирмата настоя, че ще си търси парите от Енев. Това обаче ще се случи в друго дело.

"Няма как да познавам 1500 души, които работят във фирмата, важното е, че се призна за виновен", съобщи управителят на охранителната фирма Юли Димитров.

Според прокуратурата полицията ще продължи да търси задигнатия милион и половина лева, въпреки осъдителната присъда на Георги Енев.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини