От х:

Днес в x:

Еврокомисията поправи Стойнев за глобите. Преглед на печата

„Стандарт": Прекрояват бюджета

Бюджетът може да бъде пренаписан, тъй като съществува риск от неизпълнение на приходите с около 1 млрд. лв. Това стана ясно вчера от думите на министъра на финансите Петър Чобанов. Според него от самото начало е имало сериозни опасения около това как е планиран бюджетът за настоящата 2013 г. При приемането на бюджета бившият финансов министър Симеон Дянков беше заложил ръст на икономиката от 1,9%.

„Труд": Еврокомисията поправи Стойнев за глобите

Европейският съюз (ЕС) няма да глобява България, че още не е отделила производството от преноса на електроенергия, съобщи в понеделник Европейската комисия (ЕК). Финансови санкции обаче все още заплашват страната, защото не прилага друга част от европейското енергийно законодателство. За предстоящи глоби от 9000 евро на ден заради неотделянето на ЕСО от НЕК предупреди в неделя икономическият министър Драгомир Стойнев.

„24 Часа": След поредния ден на протести - демонстрантите обещават и акция "вечеря"

Малко след 22 часа 18-ият ден на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски приключи без инциденти. Протестиращите обещаха да излизат всеки ден и на "сутрешно кафе" пред Министерски съвет, и вечер по улиците на столицата. В сряда пък планират да направят целодневен протест пред Министерски съвет от сутрешното кафе до късно вечерта, съобщиха самите протестиращи пред bTV.

„Монитор": Слагат пломби на камионите с вносни зеленчуци

Да се слагат пломби на камионите и по-малките превозни средства с вносни зеленчуци и доставката да се освобождава едва след като се провери дали фирмата получател съществува, а не е фиктивна. Това предложи вчера земеделският министър Димитър Греков. По думите му по подобен начин в съседна Румъния ограничават импорта на нелегална продукция.
„За това имам пълната подкрепа на финансовото министерство", съобщи още Греков. Той припомни, че от години зеленчуци от Турция и Македония се вкарват в Гърция и от там с фалшиви документи влизат у нас като произведени в южната ни съседка. Министърът каза, че не разчита на съдействие от гръцка страна за пресичането на тази далавера, а единствено на българските институции. „Засега не са водени разговори за съдействие от страна на ЕС", призна Греков.

„Дума": ГЕРБ искат субсидия и за партиите извън НС

ГЕРБ ще предложи запазване на субсидиите на извънпарламентарните партии, обяви Цецка Цачева. Тя се възмути, че депутатите от Коалиция за България подкрепили на първо четене предложението на Волен Сидеров да отпаднат два текста от Закона за политическите партии - извънпарламентарните партии да не получават държавна субсидия и да не могат да ползват държавни и общински офиси. "Категорично възразяваме срещу такъв подход, който цели само парламентарно представените партии да получават субсидия, а начинът, по който се финансират към момента политическите сили, считаме за удачен, защото преодолява неяснотите, задкулисието и онези порочни практики на нерегламентирано финансиране под масата", посочи Цачева.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини