От х:

Днес в x:

В Маджарово търсят хотелиер, в Хасково – лекар

Заради липса на лекари, болниците започнаха да правят изнесени прегледи по селата

Свободно работно място за джипи е обявено в Хасково чрез местното бюро по труда. В обявята се казва, че практиката е в населено място в община Хасково, без да се посочва кое точно е то. Би могло да е всяко от селата, където хронично имат нужда от медици, поради масовото нежелание на общопрактикуващите да лекуват там. За работата се изисква висше медицинско образование без специалност, както и начална компютърна грамотност. Възнаграждение не се посочва. Заявката е валидна до 28-ми юни.

В Маджарово спешно търсят администратори за хотел и готвач. Първият ще се разписва срещу 400 лв месечно, готвача ще получава 500 лв. В родопското градче обаче имат най-голяма нужда от лични асистенти-цели 8. Те са необходими за обгрижване на тежко болни лица. Работата е на половин работен ден/4 часа/ и се заплаща на 240 лв. Другата масовка от предлагани работни места е в Хасково-манипулант в промишлеността. Манипулацията се състои в сортиране на плодове и зеленчуци на поточна линия. Заплащането е 310 лв на месец. Работата е сезонна и продължава само 5 месеца. Работи се на две смени. 5-ма кофражисти за Харманли и 3-ма дограмаджии за Хасково са другите по-масови изисквания на пазара на труда. За Хасково се търсят и двама шофьори на автомобили, обслужващи химически тоалетни. Ще им се плаща по 450 лв месечно.

Най-скъпо платената оферта е за фрезист. Тя е от Хасково и обещава 600 лв месечно. Любопитното е, че учител висшист за детска градина в Харманли се наема за 490 лв. Явно толкова струва родното висше.

Към 31-ви май, в бюрата по труда в областта са обявени общо 88 работни места.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини