От х:

Днес в x:

18 °C

Пловдивски и асеновградски сайт омазаха положението с новия кмет на Куклен

Константин Павлов си е направил снимки за OFFNews.bg, на които е изключително горд от приятната изненада, че получава цял град, в случая Куклен.

Снимка: OFFNews.bg

"Константин Павлов - Комитата се оказа и.д. кмет на град Куклен, без да знае. За сметка на това, няколко сайта са сигурни в това, илюстрирайки новината с открадната снимка от OFFNews.bg". С този коментар на редакцията на OFFNews.bg започва неин материал, който уличава един пловдивски и един асеновградски сайт в кражба на тяхна снимка, откъдето пък е произлязло още по-голямо объркване в техните статии по повод избрания временен кмет на Куклен. Ето и целия разяснителен материал на колегите от OFFNews.bg:

"Известният български блогър и създател на PolitiKat.net Константин Павлов – Комитата беше набеден за кмет на град Куклен от редица български медии. В действителност за временно изпълняващ длъжността кмет на Куклен е назначен Костадин Павлов. Но вместо с негови снимки, нетът бе залят със снимки на Комитата. Причината за объркването е снимка, която сайтът plodivmedia.com е откраднал от OFFNews.bg. На нея Константин Павлов е сниман от Сергей Антонов в редакцията на OFF Media. Plovdivmedia.com не само не е разпознал кой е Костадин и кой е Костантин, но не се е постарал и да влезе в оригиналната статия. В нея надълго и широко се описва как Комитата и Асен Генов са получили писмо от ГЕРБ, в което управляващата партия ги пита как сайтът им PolitiKat.net мери обещанията на избирателите. За сметка на това пловдивският сайт е показал завидни познания по биографията на човека, когото не разпознава. Та така над снимката на Комитата стои заглавие, че е бил натирен от ГЕРБ – партия, в която никога не е членувал. Plovdivmedia.com не си е направил труда да подпише открадната снимка, което противоречи на закона за авторското право и на условията за ползване на сайта OFFNews.bg.

Оттам друг местен сайт - asenovgrad-online.com, който също не различава Костадин и Константин, е подхванал новината. А снимката е подписал като снимка на "Пловдивмедиа".

Репортер на OFFNews се оказа заедно с Комитата, когато негови познати започнаха да му се обаждат, за да го поздравяват за кметския пост.

Популярният блогър побърза да увековечи краткото си виртуално кметуване и да си направи снимка с уникалната статия.

Комитата обаче е категоричен, че не само не е кмет на Куклен, но и не е имал намерение да става, макар да признава, че все пак се е получило интересно съвпадение. Неговата баба е от Куклен, а нейният съпруг и дядо на Комитата, се е казвал Костадин Павлов.

Град Куклен и доскорошният му кмет Димитър Сотиров станаха изключително известни по медиите преди около 2 седмици, когато градоначалникът и неговият заместник бяха арестувани за злоупотреби с пари на общината и за длъжностно присвояване в особено големи размери."

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини