От х:

Днес в x:

Третото поколение процесори Intel® Core™ идва

От Intel пристигна анонс за премиерата на третото поколение процесори Intel® Core™. Става дума за най-нови технологии, още по- висока производителност на процесора и вградената в него графика.

Новото поколение процесори Intel® Core™ е произведено по 22 нанометров технологичен процес, поддържа технологиите Intel® Turbo Boost 2.0, Hyper-Threading и разчита на процесорната графика Intel® HD Graphics.

3-то поколение процесори Intel® Core™ се анонсира с няколко основни предимства:

Триизмерен транзистор (3D) — прави възможен контрола на движението на електрони през три канала, което осигурява 37% ръст на производителността, с още по-ниска консумация на енергия.

Видео Intel® HD 2500/4000 — осигурява по-висока с 30% производителност на вградената графика.

Intel® Quick Sync Video 2.0 — вградената графика конвертира видео файлове, без да натоварва самия процесор.

DirectX 11 — специално проектирана, за да подпомага мултимедийно качеството на игрите.

Intel® InTru™ 3D Technology — позволява стартирането на филми във формат 3D Blu-Ray при пълна HD резолюция.

Засега толкова за 3-тото поколение процесори Intel® Core™. Повече информация - след премиерата на продукта. И ще чакаме Ivy Bridge да се появят в настолните компютри и мобилните устройства. Това ще се случи скоро, имайки предвид високите темпове на Intel. По-малко от година и половина мина от появяването на второто поколение процесори на Intel и високотехнологичният гигант минава от 35 на 22 нанометра. И може би се случва революция в графиката.

HaskovoNET

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини