От х:

Днес в x:

Николай Вълканов взема "Горубсо - Мадан". Вестниците в събота

„24 часа": Николай Вълканов взема "Горубсо - Мадан"

Подписано е споразумение за "Горубсо - Мадан". Работниците ще си получат заплатите, заяви късно днес премиерът Бойко Борисов.
Самият той се включи във вечерните преговори за парите и съдбата на миньорите. Разбра се, че Валентин Захариев е подписал протокол със 7 точки, чрез който прехвърля задълженията си на концесионера на "Горубсо-Златоград" Николай Вълканов.
Борисов заяви, че миньорите могат да получат неизплатените си възнаграждения още днес, ако СИБАНК и Банка ДСК мобилизират в съботния ден служителите си на работа, така че да направят преводите по картите на миньорите.

„Дума": "Росатом" готова да обсъжда удължаване на договора за "Белене"

Компанията "Росатом" е готова да обсъжда удължаването на договора за строителството на АЕЦ "Белене", след като получи позицията на България по проекта. Това заяви генералният директор на държавната корпорация Сергей Кириенко, съобщи БГНЕС. Той уточни, че "Росатом" трябва да знае доколко София иска да удължи договора и къде са гаранциите, че в края на действието на новото допълнително споразумение всички ангажименти ще бъдат изпълнени.
Кириенко отбеляза, че българските партньори за момента не са изпратили своите предложения за развитието на проекта. Той припомни, че "един път месечно българските чиновници дават взаимоизключващи се изявления пред медиите".

„Труд": Борисов: Трайков заложи капани

Ако правителството не успее да договори намаление на цената на руския природен газ, виновен ще е бившият министър Трайчо Трайков. Това стана ясно от гневната тирада на премиера Бойко Борисов срещу Трайков в кулоарите на парламента. Премиерът уж не искаше да спира пред медиите, но въпросът защо е свалил доверието си от Трайков му развърза езика.
"Когато някой ми отмилее или когато не мога да работя с него, нямам му доверие", каза Борисов. И добави, че Трайков е станал "несъвместим с усещането му".
Последва разбор на изказванията на бившия министър на икономиката и енергетиката.

„Стандарт": Първанов ще се бори за лидер на БСП

Георги Първанов ще се бори със Сергей Станишев за лидерския пост в БСП на конгреса през май и няма намерение да се отказва в ничия полза.
"Коментарите, че мога да се откажа, са планирана кампания, която цели да мобилизира партийния апарат, за да обясни на членовете ни, че няма смисъл да ме подкрепят. Искам сега да потвърдя ясно и категорично своето намерение, че ще участвам в надпреварата за лидер на БСП", каза Първанов в Пещера. Той дискретно намекна, че има очаквания за избора на председател, но като коректен играч нямало да прави предварителни коментари.
Първанов не се опасява, че БСП ще се разцепи. Според него някой размахва старото плашило, което се използва винаги при такива ситуации. "Хубаво е да има конкуренция на идеи, защото има и други мои колеги с лидерски качества. Но нашите членове ще решат кого да предпочетат", отсече Първанов.

„Новинар": "Острието" на Костов за София подаде оставка

Прошко Прошков подаде оставка от Националното ръководство на Демократи за силна България по-малко от шест месеца, след като беше номиниран за кандидат за кмет на "Синята коалиция" за изборите в София. В момента Прошков е общински съветник, а в предишния мандат беше районен кмет на "Лозенец".
Оставката му идва само ден, преди заседание на Националното ръководство на ДСБ във Варна, с което се продължава дискусията за "идейните промени в ДСБ".
Отново в събота предстои заседание на градската организация на тъмносинята партия в София, на която се очаква смяната на председателя Атанас Атанасов, който в момента е общински съветник. Нагласите на костовистите са Атанасов да бъде сменен от депутата Иван Иванов.

 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини