От х:

Днес в x:

14-годишно момче е в болница след бой в училището в Узунджово

    14-годишно момче е в Отделението по неврохирургия на МБАЛ-Хасково след побой в Основно училище „Любен Каравелов“- с. Узунджово. Сигналът за инцидента подаде дядото на пострадалия Антон Атанасов.

    Този понеделник по време на занималня ученикът играл футбол с друго дете. При играта то паднало. За инцидента разбира 17-годишният му братовчед. Баткото влиза с още едно момче в двора на учебното заведение и нанася удари върху главата на 14-годишния.

    „Пребили са го с бокс, удряли са го в главата. Това са чужди деца, не са от училището, външни хора са. Да го пребият пред входа на училището-това за мен не е нормално- и учителят е бил там на място. “, разказа дядото на пострадалия тийнейджър.

    След инцидента момчето остава в училище и продължава занятията си, а в 16 часа се прибира у дома в с. Нова надежда с училищния автобус. Когато дядо му вижда, че има рани по главата, го откарва в болницата в Хасково.

    „Побоят е станал около 14 часа. До 16 часа аз, като негов настойник, не бях уведомен за инцидент.“, допълва дядото. Той вече е подал сигнал за побоя до Полицията и Агенция „Закрила на детето“.

    Директорът на училището обясни, че такъв инцидент за първи път се случва в училището. Възпитателят на занималнята не е станал пряк свидетел на влизането на младежите в училищния двор. Забелязал случката в последния момент и се опитал да ги разтърве. Извършители обаче избягали. 

     Ръводството на учебното заведение вече е изпратило доклад до Регионалното управление на образованието. „Има насрочен мултидисциплинарен съвет, който е организиран от Агенция „Закрила на детето“. В него ще участват колегите от РУО и от училището.“, обясни началникът на образователната структура в Хасково Силвия Касабова.

    Към момента пострадалото 14-годишно момче е в стабилно състояние, то е без опасност за живота. Семейството има намерение да го премести в друго учебно заведение.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Бр
      Братя Мангасариян
      30 -12
      14:18, 30 апр 2024
      Защо ни занимават с шведските културни традиции и обичаи.
    • 2
      Ро
      Ром -алдо
      21 -7
      14:33, 30 апр 2024
      Защото вече трябва да свикваме с тях и събитията им! Директорката какво дреме там?
    • 3
      Ци
      Циганина мазен
      14 -4
      16:30, 30 апр 2024
      ЦиганинЪТ дядо е на 34 години ! Сега да пробваме да сметнем !
      • 12
        1234
        6 -7
        16:51, 30 апр 2024
        Вие съвсем полудяхте!!!На около 40-42 стават дядовци но вашите сметки съвсем не излизат!!!!!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини