От х:

Днес в x:

22 °C

37 семейства със заявления за финансовата помощ за осмокласник

37 са подадените заявления до момента в социалните служби на Хасковска област за отпускането на еднократна помощ от 250 лв. за записано дете в осми клас.

Средствата са по линия на Министерството на труда и социалната политика и отпускането им е още един от механизмите за предотвратяване отпадането на децата от училище след завършване на основната степен на образование.

Документите се подават в дирекциите „Социално подпомагане“, по пощата или с електронен подпис в Системата за сигурно електронно връчване. При подаването на документите се прилагат удостоверение за брутни месечни доходи на семейството за последните 12 месеца, преди месеца на подаване. Помощта се отпуска при доход по-нисък или равен на 450 лева на член на семейството. Изключения ще се прави за деца с трайни увреждания, с един жив родител, както и за настанени в семейства на близки, роднини или в приемни семейства. Към документацията трябва да се приложи и удостоверение от съответното училище, че детето е записано в 8-ми клас и медицински протокол от Лекарска консултативна комисия, ако детето по здравословни причини не може да започне училище, но това трябва важи за не по дълъг период от 6 месеца от старта на новата учебна година.

От Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ в Хасково уточниха, че от депозираните документи до момента десет искания за десет деца са одобрени, има един отказ, а 26 от заявленията са в процес на обработка.

По 250 лв. са вече отпуснати за седем осмокласници в Димитровград, за двама в Свиленград, по едно дете получава помощта до момента от Любимец и от Стамболово.

От Хасковска община подадените заявления за финансовата подкрепа са общо десет, всички заявления са в процес на обработка.

До момента няма нето едно подадено заявление от региона за получаване на помощта за осмокласник онлайн.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ти
  Ти си само 8 клас...
  10 -1
  15:02, 4 авг 2020
  Айде, неграмотните негри стигнали 8-ми клас. Я по един тест по Български и тогава помощи.
 • 2
  Ди
  Дидко
  3 0
  15:42, 4 авг 2020
  Това днес няма една статия дето да си поплюем...... Хасково нет явно взехте пари да не качвате такива статии ...... ама на мен ми се плюе....
 • 3
  Ма
  майка
  11 0
  15:50, 4 авг 2020
  Естествено, всички облаги са само и единствено за мангустите!
  Нашите (бели) деца, не са ли деца?! Но те са от нормални семейства, а всички циг*нки се водят самотни майки с по 10 циганета !
 • 4
  Фъ
  ФъКю
  2 0
  17:34, 4 авг 2020
  Майко, майко само чужденци.

Хороскоп за 19.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
19 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
19 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
19 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
19 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
19 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
19 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
19 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
19 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
19 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
19 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
19 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
19 сеп 2020
Последни новини