От х:

Днес в x:

Нова дясна партия иска да разбие статуквото и да хвърли камък в блатото

Бившият заместник-председател на "Движение България на гражданите" (ДБГ) Найден Зеленогорски основава нова дясна политическа партия - ПП "Достойнството на един народ" (ДЕН). Другите участници в партията са Пеню Пенев, Виолета Донева, Ангел Диков, Филип Симеонов и Йордан Василев.

Основната идея на новата дясна партия е постигането на достоен живот на хората в България на основата на истинската демокрация, върховенство на закона, пълноценно спазване на човешките права и свободи, обясни Зеленогорски при представянето на учредителната декларация на партията на пресконференция.

Учредилното събрание на партията ще бъде в края на април или началото на май в София. Освен политическата партия, ще бъде създадено и гражданско сдружение, което ще носи същото наименование.

10 общини и почти всички областни центрове подкрепят инициативата на партията. "Ние ще изградим ясни мостове, които да разбият статуквото в парламента, да хвърлят голям камък в блатото", закани се Зеленогорски.

Ние сме готови да бъдем основна част от политическата алтернатива със силен десен акцент, подчерта бившият зам.-председател на ДБГ.

Той не знае докъде ще стигне ДЕН, но ще има окрупняване на дясната демократична общност. От партията могат да потърсят потенциална подкрепа от "Демократична България".

"Ние създаваме проекта, за да бъдем една спойка и да се опитаме да се справим с проблемите", категоричен беше Зеленогорски и обеща, че няма да допусне проектът да бъде повод за разцепление в дясно.

ПП "ДЕН" няма за цел да води бащина дружина, а цялата демократична общност да бъде заедно. Найден Зеленогорски се надява обществото да се събуди. "Когато тръгнеш да събаряш империя, всички трябва да бъдат под знамената и ще бъдат", гарантира той.

По думите му България днес е на дъното на всички класации за демографско, икономическо и социално развитие в Европа. Освен това сме първенци единствено в негативните статистики за корупция, нарушаване на основни човешки права и на свободата на словото, изтъкна Зеленогорски.

Той предупреди, че мечтаната българска демокрация е потъпкана и унизена в калта на политическото безвремие. Найден Зеленогорски се позова на социологическите проучвания, които показват, че 46% от избирателите твърдят, че състоятелите се през есента местни избори са нечестни, а други 24% от тях не могат да преценят.

За това хората в новата партия са ръководени от ценностите и принципите на демократичните общества: защита на човешките права, свобода на мисълта, съвестта и религията, свобода на изразяването, свобода на пазарна инициатива, народен суверенитет, политически плурализъм, върховенство на закона и разделение на властите.

ДЕН бил дългосрочен политически проект, който целял да приближи максимално бързо процесите до хората по взимане на решения и управление на общините и регионите.

Основните цели на ПП "ДЕН" са:

- Промени в Конституцията за въвеждане на второ ниво на местно самоуправление;

- Осъществяване на финансова децентрализация;

- Смела регионална политика за бързо преодоляване на огромните различия в качеството на живот;

- Промени в Конституцията, гарантиращи върховенството на закона, премахване на политическата намеса в съдебната власт и премахване на партийните квоти във ВСС.

- Честни избори;

- Отстояване на евроатлантическия път на България;

- Примане на страната ни в Еврозоната при ясни стъпки, правила и срокове;

- Свободна и конкурентна пазарна икономика;

- Извършване на цялостна реформа в областта на държавното и допълнителното пенсионно осигуряване;

- Прекратяване на порочната бюджетна политика;

- Диверсификация на доставките и пазарни цени на вносните енергийни суровини;

- Стимули и мерки за развитие на капиталовия пазар и небанковия сектор;

- Ефективно работещи държавни финансово-надзорни институции;

- Равен достъп на всеки гражданин до образование, култура, наука и здравеопазване;

- Постигане на устойчиво икономическо, социално и екологично развитие;

- Подкрепа на елитния спорт;

- Пълноценно и устойчиво използване на европейското финансиране за стимулиране на българската икономика и селското стопанство;

- Насърчаване изграждането на гражданско общество, стимулиране и подкрепа на граждански инициативи, и засилване процеса на граждански контрол.

Припомняме, в началото на септември миналата година Зеленогорски и още трима членове на националното ръководство на ДБГ напуснаха партията.

Причината - подкрепата, която ДБГ даде за кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София. Тогава четиримата, които напусната ДБГ, обявиха, че ще правят нов политически проект. Те подкрепиха кандидата на "Демократична България" за столичен кмет - арх. Борислав Игнатов.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Пак им се прииска да цепят Дясното пространство...... НЯМА как да стане...
  ТЕЗИ, ако се кандидатират за домоуправители--никой от тях няма и процент шанс....
  ХА ха ха ха хааа
 • 2
  Пе
  Пенка
  0 0
  22:41, 17 фев 2020
  К-урвата. Дето се ебе-ше на гергана. Отворила нов бардак и ся се ебе малко по -надолу. На другия паркинг.

Хороскоп за 05.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес е възможно да попаднете на някои идеи, за което ще ви помогнат верни приятели. Не мислете че амбициите ви са неизпълними, възможно е дори резултатите да надхвърлят очакванията ви. Необходима е повече упоритост от ваша страна, а не да се отказвате при първата трудност.
05 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Уморени сте от трудовата си седмица и домашната атмосфера ще се окаже най-добрия избор. Близките ви няма да ви притесняват, бихте могли да се отпуснете. Телефонно обаждане ще повиши очакванията ви, ще ви направи ведри и общителни. Хобито ви ще върне позабравени емоции и с носталгия ще го подновите отново.
05 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Разграничавайки служебните взаимоотношения от личните, си запазвате свободата и авторитета. Ще проявите коректност и залагайки на принципите си, ще ги следвате без колебания. Компромисите също са част от играта, стига да бъдат спазвани правилата. Ще има и какво да ви радва: любов, пари и популярност.
05 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Действайте решително и със замах. Не позволявайте на случайни хора да ви губят времето с ненужни съвети. Ще поставите на мястото всеки детайл и ще сглобите мозайката. Едно силно присъствие до вас ще ви подейства тонизиращо и ще внесе нови перспективи в интимният ви живот.
05 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Около вас ще бъде шумно и е възможно това да ви създаде умора и напрежение. Задълженията ви ще са не по-малко натоварващи, но ще се справите. Всичко е във вашите възможности. Добре е да намерите време и за отмора, и за всичките неща, които ви карат да се чувствате добре.
05 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
За повечето от вас този ден ще бъде посветен на дома и семейството. Радвате се че имате възможност да оставите професионалните си дела настрана и да се заемете с неща, които касаят най-близките ви хора. Конкретни идеи, свързани с дома ще ангажират вниманието на творческите натури. Ваш приятел има нужда от съвет, затова не пренебрегвайте оплакванията му.
05 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес си кажете, че и вие сте човек, имащ нужда от почивка и повече удоволствия. И това е така. Направете нещо специално за себе си, поглезете се. Харесвани сте и това ще внася допълнително настроение вечерта, в компанията на приятели. Забавленията ще ви освободят от напрежението и с нови сили ще се реализирате.
05 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Мислете положително и потискайте притесненията си. Животът ви може да стане по-хубав, стига да се освободите от инерцията, която ви владее и потърсите нови начини за развитие. Любим човек ще ви зареди с хубави емоции, ако му позволите. Ще ви обхване лекота и усещане за нещо приятно.
05 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Очаква ви интересен и приятен ден днес. Предпочитате да си почивате, но често ще се случва така че ви занимават редица други неща. Ваш приятел очаква от вас компетентен съвет, към който ще е добре да подходите сериозно. Привлича ви определена възможност, но засега едва ли ще успеете да я осъществите. Имате шанса да стабилизирате отношенията си с близък човек.
05 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Посетете някои тихо и приятно място, където да си починете и да съберете мислите си. Имате умения, с които приобщавате бързо околните, но е добре и да ги задържите по-дълго в обкръжението си. Дарбата ви да говорите убедително я допълнете с коректност и вежливост. Това ще ви гарантира повече добри контакти.
05 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
В добро настроение и отлична форма ще се чувстват повечето от вас. Много от контактите, които имате днес ще са полезни за бъдещите ви професионални изяви. Не допускате изненади. Напълно владеете положението и добрите резултати няма да закъснеят. Вървите уверено и смело напред.
05 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С усмивка и премерени жестове се отнесете към съветите на онези, които открито се грижат за вашето добруване. Движението е начин на съществуване, предстои да го осмислите за себе си. Заслужавате най-доброто и последващите развития в живота ви ще го докажат. Благоприятно развитие на здравословен проблем.
05 апр 2020
Последни новини