От х:

Днес в x:

25 °C

Пет неща, които дори милионерите трудно могат да си позволят

Да си милионер не означава, че можеш да си позволиш всякакъв лукс. Хората със състояние от няколко милиона може да успеят да си купят хубав мезонет или да си позволят частно училищно образование за децата си, но някои безспорни притежания, които се считат за статут на лукса - едва ли могат.

Благодарение на увеличените разходи за живот, 1 милион долара или дори няколко милиона, просто не са това, което бяха доскоро.

Трябва да имате милиони и милиони - или милиарди и милиарди, за да купите наистина всичко, което искате.
Дори 1 милиард долара не са това, което са били преди. 

За сравнение: Когато Forbes започва да прави класация на най-богатите американци през 1982 г., най-богатият човек в САЩ, Даниел Кийт Лудвиг има нетно състояние от 2 милиарда долара. Сега превъртете 37 години напред към класацията на Forbes за 2019 г. - нетно богтаство от 2 милиарда долара сега дори дори не ви дава място в списъка. 

Точно така: Най-богатият американец от 1982 г. дори не би попаднал в списъка на най-богатите американци днес. Вместо това всеки от 13-те души, които делят 400-то място, има нетно състояние от 2,1 милиарда долара.

Business Insider изброява пет неща, които само истински богатите - мултимилионери и милиардери - могат да си позволят и тези неща не са достъпни дори за обикновените милионери.

Вижте ги:

1. Суперяхта
Суперяхтите в крайна сметка струват много повече от многомилионната им цена на продажба.
Някои по-стари модели яхти с дължина около 80 фута може да се продават за шестцифрена сума, но най-вероятно една суперяхта ще струва поне няколко милиона.
Яхта от 84 фута, построена през 2002 г. и преоборудвана през 2015 г., например, може да струва 1,3 милиона долара, докато яхта 270 фута, построена през 2013 г., може да струва 132 милиона долара.

Но това е само началото. От заплатите на екипажа и разходите за докинга до разходите за гориво и поддръжка, собствениците могат да очакват да изразходват около 10% от покупната цена годишно за експлоатация и поддръжка на яхтата. Това е 1 милион долара годишно за суперяхта с цена от 10 милиона долара, въпреки че специфичните цени варират.

2. Частен самолет
Подобно на яхтите, частните самолети също струват много повече от тяхната (вече висока) покупна цена. 
Самолетът Gulfstream G650ER на Джеф Безос струва приблизително 65 милиона долара, а Марк Кюбан е похарчил 40 милиона долара за самолет Gulfstream V през 1999 г.
Но плащането на гориво, поддръжка и заплати на екипажа може да възлиза на повече от 1 милион долара годишно, казва Крис Баталиа, директор в Meridian Aviation на летището в Ню Джърси. 
Заплащането на пилотите е до 750 000 долара годишно, а таксите за хангар могат да се движат около 200 000 долара годишно.
"Да имаш самолет не е за милионери", казва Баталия. „Това е за момчета на стойност 50, 60, 100 милиона долара.“

3. Професионален спортен отбор
През 2014 г. Стив Балмър плати 2 милиарда долара за Лос Анджелис Клипърс, почти четири пъти по-висока цена от оценката на отбора по това време. 
Според Дарън Гитър от CNBC днес може да са необходими над 1 милиард долара, за да се купи отбор от NFL.

4. Домашен персонал на пълно работно време
Милионерите може да могат да наемат домашни помощници, но не и пълен състав на пълно работно време.
Дейвид Юдовин, основател и изпълнителен директор на Hire Society, фирма за набиране на персонал, която помага на хора и семейства с високо богатство да наемат персонал хвърля известна представа за най-често срещаните позиции, които богатите семейства искат да наемат и колко плащат годишно. Пълният работен ден ще включва началник, мениджърски екип, иконом, помощник, готвач, икономка, бавачка, учител, шофьор и домакин.

В зависимост от нивото на опит, заплащането на тези хора може да варира от 1,03 милиона до 2,4 милиона долара годишно - и това не включва здравните осигуровки и бонуси.

5. Бункер
Необходими са много пари, за да се подготвите добре за апокалипсиса.
Супербогатите магнати от Силициевата долина си купуват бункери за милиони долари и се подготвят за Деня на страшния съд. 
Само изграждането на тези бункери от висок клас може да струва близо 20 милиона долара, и те са оборудвани с луксозни удобства: басейни, киносалони, фитнес зали, стени за катерене, кучешки паркове, стаи за игри.

Източник: economic.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ще е благодатен на срещи и установяване на полезни контакти. Работата ви ще е интересна, спорна, и повече отколкото очаквате. Обмислете добре идеите си и пътищата за осъществяването им. Не пренебрегвайте полезната информация, която ще научите помежду другото. Роднини ще ви зарадват с вести, имащи отношение към общите ви начинания.
04 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Посветете се на важните за вас задачи, без да се разпилявате с маловажни неща. Имате прекрасни идеи, които чакат своята реализация, създайте условията за нея, бъдете наблюдателни и разчитайте знаците по пътя си. Много хора ще ви приветстват и помагат. Следвайте убежденията си, те са вашата пътеводна светлина.
04 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес ще имате възможността да се утвърдите като коректен и лоялен партньор. Справяте се отлично със завършването на важен проект, което е сериозна крачка в професионалното ви развитие. Предстои ви скорошна стабилизация във финансов план, което ще ви даде възможност да разширите сферата на проектите си.
04 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Перспективна идея ще ви вдъхнови да заживеете с планове за нейното осъществяване. Настроението ви ще нарасне, ще ви направи активни и по-добри. Наред с това не пренебрегвайте задълженията си, отделете време на всичките си задачи. Дошла навреме вест ще внесе повече яснота в намеренията ви.
04 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работещите в производството, търговията и бизнеса ще продължат и днес да се занимават със служебните си задачи. Трети ще мислят за почивката си, тръгвайки на път. Във всички случаи ще се ползвате с внимание и разбиране, няма да срещате непреодолими препятствия пред себе си. Приемете приятелската покана за среща.
04 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Старанията, които влагате в делата си ще дадат резултати. Но, понякога се налага и да се съобразявате с обстоятелствата, като отстъпите от позициите си - при спорове например, а също и при видими здравословни проблеми. Не въвличайте близките си в рисковани начинания. Спестете им това напрежение.
04 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не изисквайте прекалено много от обкръжението си. Всеки има своите приоритети, които следва,колкото и да не ви се иска. Търпението ви към тях ще повиши уважението им и ще ви помогне да се освободите от напрежението, което носите. Вечерта е подходяща за гости. Поканете някого или вие отидете.
04 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Овладейте емоциите си и не се впускайте в рисковани начинания. Възможността да пострадате сериозно ако го сторите е доста голяма. Заемете се с ежедневните си ангажименти и не се разсейвайте със странични проекти. Имате предостатъчно работа, която не търпи отлагане. Очаква ви привлекателно предложение за вечерта.
04 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Преценявайте добре обстановката, като не прекалявате с търпението на околните. В добра форма сте и изпълнени с ентусиазъм. Трансформирайте излишната си енергия в нещо полезно, творческите ви идеи заслужават внимание. Нека не ви възпират отминали неудачи, дайте воля на въображението си.
04 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Характерни за вас днес са противоречията, които са иначе чужди на зодиакалния ви знак. Чувствате, че стоите на кръстопът и не сте сигурни кой от пътищата е най-правилния за вас. Най-удачния вариант е да се захванете с нещо, което вече сте започнали и да оставите времето да работи за вас. Бъдете сигурни, че не след дълго ще разберете това което ви интересува.
04 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предстоят ви приятни задължения днес. Привлечени сте от бъдеща възможност, която е свързана с известни инвестиции, но пък е доста перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате напоследък. Сами знаете колко ценен е той за вас.
04 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Вие сте безспорен, неизтощим източник на енергия и свежо чувство за хумор. Работите усърдно и всеотдайно, и резултатите не закъсняват. Внимавайте да не влезете в пререкание с близките си. Приятелите заслужават повече внимание и това го разбирате и днес. Организирайте в тяхна чест събиране и се повеселете.
04 юли 2020
Последни новини