От х:

Днес в x:

9 °C

Жестоко убийство на млада жена в Ямбол

35-годишна жена е била убита по особено жесток начин в Ямбол, съобщиха от МВР и прокуратурата.

Разследването започна в нощта на 10 срещу 11 ноември след постъпил сигнал в полицията, че в къща в областния град е намерено тялото на 35-годишна жена с видими следи от насилие.

На адреса незабавно са насочени криминалисти и Бърза помощ. Сформиран е разследващ екип за изясняване на всички факти и обстоятелства около случая. На местопроизшествието са извършени процесуално-следствени действия, образувано е досъдебно производство. Своевременно са предприети незабавни оперативно-издирвателни действия за установяване на извършителя.

В резултат на извършената за кратко време голям обем работа е установена съпричастността към деянието на 61-годишния ямболия Димитър С. Той е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа.

На 11 ноември, в хода на досъдебното производство мъжът е привлечен в качеството му на обвиняем за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост. С прокурорско постановление Димитър С. е задържан за срок от 72 часа, а днес Окръжната прокуратура в Ямбол внесе в съда искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои Окръжият съд да определи начален час на заседанието си, което ще бъде проведено днес.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини