От х:

Днес в x:

13 °C

Вземат българско бебе от родителите му в Англия

Българско бебе трябва да бъде осиновено в Англия, въпреки че в резултат сигурно ще изгуби културната си идентичност, реши английски съдия, пише днес издаваният в Брадфорд в. „Телеграф&Аргъс“.

Съдия Сара Линч е трябвало да вземе решение за бъдещето на момичето, чието име не се съобщава, по искане на социални работници, които твърдят, че българските и родители не могат да оказват сигурна грижа за нея.

Съдията заяви, че осиновяването „най-вероятно“ ще доведе до загуба на идентичността на момичето като българско дете.

Но тя добави, че няма реалистична перспектива бебето да бъде оставено на родителите и е решила, че единствено осиновяване ще донесе сигурността, от която се нуждае.

Сара Линч посочи в писменото си становище, че момичето на може да бъде идентифицирано в медиите, но в случая е въвлечен общинският съвет на Брадфорд, графство Западен Йоркшир.

Тя допълва, че момичето, което скоро ще навърши 1 година, трябва да бъде осиновени след анализ на доказателства от скорошно съдебно слушане в Лийдс.

Родителите искали да остане с тях и не се съгласили и „с намек“ за осиновяване.

Но социалните работници заявяват, че бебето няма да е на сигурно място у дома, а подходящи за осиновяване роднини няма на разположение.

Случаят се следи от българското посолство в Лондон.

Съдията е уведомена, че момичето има брат, който живее с дядо си в България.

Източник: БНР

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини