От х:

Днес в x:

Хасковлии: Само възпитанието може да спре агресията в училище

Възпитанието – в училище и вкъщи, може да спре агресията в училище. Този отговор са посочили 248 читатели или 60 на сто от участниците в анкетата на Haskovo.net “Как да се спре агресията в училище?”. В допитването са участвали 413 души.

149 читатели или 36.1 процента са предпочели отговора “Необходими са наказания за виновните”. Едва 16 участници или 3.6 процента са посочили отговора “С по-сериозна охрана”.

Анкетата няма представителен характер, но дава представа за нагласите в обществото.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    По
    Познавач
    4 -1
    13:10, 5 юни 2018
    Метода Макаренко !
  • 2
    На
    НАБОРА
    2 -2
    13:32, 5 юни 2018
    Какво знаеш за метода, познавачо на Макаренко?
    • Не
      Незапознат
      2 0
      21:40, 5 юни 2018
      Макар че много свързват името му с само с крайни методи на възпитание ако се разровят ще разберат че не е точно така.Неговото име е едно от най-великите възпитатели в света.ЮНЕСКО го нарежда сред основоположниците на съвременните образователни практикиТой съчетава образованието с възпитателната сила на труда в колектива с наложени изискваяния даже и с пръчката ако трябва за тези които се дърпат.Човек не е престъпник или с бликащи пороци или порядачен по рождение.Според него главно условие за формирането на достойния човек е правилното възпитание.Методи на възпитание които исползва в зависимост от човека който е насреща му.Въпреки че 60% от участниците в анкетатата на теория са съгласни с това на практика не одобряват малко по груби методи ако се приложат към така наречните изтървани даца.
  • 3
    Bu
    Bullied
    1 -2
    07:58, 6 юни 2018
    Повечето родители предпочитат детето им да е агресивно отколкото да търпи обиди, всеки, който има дете би предпочел това. Трябва и учителите да поемат отговорност и да защитават по-скромните деца, да учат децата да бъдат екип. Методът на Макаренко не е отговор, след много години бой в детството от майка ми, сега не искам да я виждам.
Последни новини