От х:

Днес в x:

Гимнастички с благотворителен базар за болно дете

Коледния базар в подкрепа на малката Миша бе открит днес

Състезателките от хасковския клуб по художествена гимнастика „Аида“ зарадваха с коледен базар първокласничката Михаела Иванова от ОУ „Христо Смирненски“. Детето е с тотална пареза на лявата ръка. Лекарите открили заболяването дни след раждането на Миша. 7-годишната хасковлийка вече е претърпяла една операция и сега носи шина. Предстоят й още две операции, но не е ясно кога ще бъдат извършени. Това ще преценят лекарите. Нейните родители се надяват чрез интервенциите Миша да започне да движи ръката си, тъй като е много борбена и атлетична.

В базара са изложени коледни картички и играчки. Желаещите могат да си закупят артикул от салона на школото. Парите се събират в кутия, която ще бъде отворена утре в присъствието на директора Венко Точевски.

„С тази инициатива вие станахте част от нашето семейство. Вие днес извършихте прекрасно дело“, заяви майката на Миша – Яна Вълчева. Освен това тя изказа благодарности към ръководството на клуба по художествена гимнастика и към училище „Христо Смирненски“. Яна Вълчева бе благодарна и за моралната подкрепа.

В четвъртък клуб от 20 часа „Аида“ организира друг благотворителен концерт в механа „От извора“ в квартал „Орфей“. Там момичетата на треньорката Полина Пенева ще представят танци от новия си репертоар, ще бъде подготвен и коледен базар. Парите от него ще отидат за подпомагане на дом „Майка и дете“.

Анета Кутелова

Първокласничката Михаела Иванова

Базара
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини