От х:

Днес в x:

Собственик на питбул глобен 2 бона заради нахапано дете

Нахапаният Теодор с майка си в болницата след жестокия инцидент

Хасковският районен съд наложи наказание „пробация“ и глоба в размер на 2000 лева за 29-годишния Христо Христов от Хасково, чийто питбул нахапа жестоко 10-годишния Теодор Жеков на 2 август миналата година. Инцидентът станал привечер пред кварталния магазин на ул. „Извор“ в Хасково. За случая тогава Haskovo.net писа подробно.

Около 20.30 часа момчето си играело с други деца, когато непознат мъж му връчил каишката с молба да държи кучето, докато напазарува от магазина. Децата започнали да галят питбула, но той се изнервил и започнал да се нахвърля срещу тях. Теодор обаче не отпуснал каишката, питбулът рязко се извърнал и го захапал за прасеца. Въпреки виковете на изплашените деца кучето не отпускало захапката, докато притичалият стопанин не му отворил челюстите насила. Теодор веднага бил откаран в болницата, където му направили 12 шева на подбедрицата.

Същия ден собственикът на свирепото куче – Христо Христов бе задържан в полицията. Той обяснил, че децата го помолили да им го остави да му се порадват. Признал, че е водил питбула без намордник. Веднага след инцидента той лично умъртвил животното.

Присъдата на Христо е след споразумение с прокуратурата.

Сред пробационните мерки е „задължителна регистрация по настоящ адрес" за срок от 2 години и 10 месеца, с периодичност на явяване и подписване 2 пъти седмично.

Освен това Христов трябва да плати и разноските за вещо лице в размер на 90 лева.

Тодор Кръшков

Едно от момчетата обяснява точно къде се разиграла случката
Магазинът, в който Христо влязъл да пазарува, оставяйки питбула си - без намордник, на децата
Христо имал двойка питбули. Това е оцелялото куче
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини