От х:

Днес в x:

Гаф отложи делото за черния Великден за догодина

Данаил Георгиев и Живко Желев с двамата си адвокати в съда. Живко е момчето вляво

Гаф отложи делото за убийството на шестимата младежи при жестоката катастрофа навръх Великден тази година в Симеоновград, по което подсъдими са братовчедите Данаил Георгиев и Живко Желев.

По искане на адвокатите на пострадалите съдът конституира като частни обвинители родителите на шестимата загинали младежи и Мария-Луиза - момичето, което едва оцеля след инцидента. Частен обвинител обаче поиска да бъде и Милен Димов, едно от момчетата в групата младежи, връхлетяна от опела убиец в нощта срещу Възкресение. Той също е пострадал в касапницата, но според лекарите има лека телесна повреда. Милен не фигурира в обвинителния акт срещу Данаил и Живко. Той може да предяви граждански иск в друго съдебно производство, но не може да участва като частен обвинител в това дело, прецени след съвещание съдебният състав.

Решението на съда да откаже конституиране на някоя от страните като частно обвинение, подлежи на контрол от по-висша съдебна инстанция – апелативния съд в Пловдив. Това стана и причина за фалстарта и отлагането на процеса за 25, 26 и 27 януари догодина, като междувременно ще стане ясно и решението на апелативните магистрати..

Усетила гафа, адвокатката на Милен – Петя Керанова, поиска да оттегли искането си, но съдията отсече, че вече се е произнесъл и това няма как да стане.

Отлагането на делото отприщи гнева на родителите на загиналите. Някои от тях обвиняваха прокурора, че не е включил в обвинителния акт пострадалия, макар и леко, Милен. Други пък директно обвиниха момчето, че не е съвсем добре след преживения шок в нощта на катастрофата.

Разследването на тежката катастрофа в Симеоновград отне почти шест месеца. Данаил Георгиев е обвинен, че е причинил по непредпазливост смъртта на шестима младежи, като е управлявал автомобил след употреба на алкохол и с огромна скорост – 136 километра в час, според експертите. Братовчед му Живко пък е изправен пред съда, защото е предоставил ключовете на бащиния си опел на пияния Данаил. И двамата ги грози присъда от 5 до 15 години затвор.

Повече за фалстарта на дългоочаквания процес, вижте в нашия видеорепортаж

Тодор Кръшков

Близки на загиналите младежи пред съдебната палата в Хасково
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини