От х:

Днес в x:

Байрие печели приз с тема „Българийо,за тебе те умряха…”

През учебната 2010/2011 г. Национално Движение Русофили за четвърти път организира Национален ученически конкурс на тема „Не се гаси туй, що не гасне”. За конкурса хиляди ученици от цялата страна разработиха реферати, есета, мултимедийни проекти, журналистически материали (очерци, пътеписи, интервюта), разкази, стихове, рисунки.

Съорганизатори на конкурса са Съюзът на българските писатели, Съюзът на българските журналисти, Синдикатът на българските учители, Съюзът на сержантите и офицерите от запаса.

Освен интересните теми, добра мотивация за участие в конкурса са наградите, които се раздават на първенците – общо 36 за първо, второ и трето място в седемте групи – отделно до VІІІ кл. и до ХІІ кл.

На 11.06.2011 / събота / в Националния Военноисторически музей в гр.София се  проведе награждаването на призьорите .

Град Кърджали бе представен от славейковската историческа школа в лицето на ученичките Байрие Бейтула и Йоана Видинска от 10 „а” клас, с научен ръководител Димитър Димов.

3 място в раздел есе спечели десетокласничката Байрие Бейтула с есе на тема: „ Българийо, за тебе те умряха...”

3 място в раздел презентации спечели  десетокласничката Йоана Видинска с презентация на тема : „Разузнаването по време на Втората световна война.Живот и дейност на Рихард Зорге”

Награда получи и ръководителя на Школата  Димитър Димов

Нешка Шопова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини