От х:

Днес в x:

Актова снимка на Златко Латев със злато от световен фотоконкурс

Актовата фотография "Gemesis" на Златко Латев

С актова снимка Златко Латев спечели златен медал в най-големия фотоконкурс в света Trierenberg Super Circuit. Това е второто призово отличие на хасковския майстор на камерата от престижния салон на FIAP в Австрия. Тонираната снимка „Genesis“ пребори за наградата жестоката конкуренция от над 10 000 кадъра на автори от над 100 държави.

Пред обектива на Латев е непрофесионален модел. Кадърът е запечатан на брега на Черно море.

Приятно съм изненадан от наградата. Спечелих златен медал за портрет на възрастен мъж в същия конкурс преди две години, коментира високото признание хасковският фотограф. Световното отличие за него е много ценно, защото снимането на деца и голо тяло е най-голямото предизвикателство за фотографа.

Наградата ми е още по-скъпа, защото е морала. Не е финансово подплатена. Продължавам да бъда човек на духа в това комерсиално време. Не мисля за пари, когато снимам, важното е да покажа отношението си към хората и природата, допълни той.

В тазгодишния конкурс на световната федерация на фотографите Златко Латев участва с 8 арт снимки в категориите „Голо тяло“ и „Дърветата“. Всички са приети единодушно от 16-членното международно жури.

По регламент конкурсът отличи фотографии в 20 теми, а общият брой на изпратените снимките е над 60 000.

Всички отличени фотографии, както и други подбрани, ще участват в пътуваща изложба. Представянето ще обиколи най-големите европейски градове. Ще бъдат издадени и два луксозни албума, в които ще бъдат публикувани най-добрите кадри от световния салон.

Златко Латев ще получи наградата си на пищна церемония в Линц на 26 септември.

Неговите почитатели могат да видят пътуващата му изложбата „Нашенци“ в художествена галерия „Петко Чурчулиев“ в Димитровград. Експозицията ще бъде открита на 7 юни от 17.30 часа.

Христина Котларска

С този портрет на възрастен мъж хасковският фотограф спечели златен медал през 2009 година
Хасковският майстор на камерата Златко Латев
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини