От х:

Днес в x:

Дянков: Принудих премиера да спре цигарите

Симеон Дянков /в средата/ отговаря на въпросите на бизнесмени

„Има много ефекти от увеличението на акциза на цигарите. Много хора например спряха да пушат“. Така отговори финансовият министър Симеон Дянков на въпрос на Haskovo.net. А въпросът беше какъв друг ефект освен рязкото намаление на приходите в бюджета и драстичното увеличение на контрабандата е постигнал с вдигнатия акциз. Попитан колко са тези хора, Дянков отвърна: „Премиерът спря да пуши, Цецка Цачева също“.

Финансовият министър бе на среща с представители на бизнеса днес в Хасково. Разговорът бе в зала „Марица“ на областната администрация.

Дянков бе придружен от министъра на културата Вежди Рашидов и депутатите Иван Петров и Делян Добрев.

Във вторник Симен Дянков ще представи пред медиите във финансовото министерство своя проект за финансова стабилност. Той предвижда ограничение на бюджетните разходи до 37 процента, таван на дефицита до 3 на сто, колкото е европейският критерий. Предвижда се приемането на пакта да стане с гласовете на две трети от депутатите. За целта от следващата седмица започват консултации с парламентарно представените партии за подкрепа на проекта. "Това ще дисциплинира не само нашето, но и следващите правителства", убеден е Симеон Дянков.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини