От х:

Днес в x:

Връх Перелик става сцена

На 25 юли на връх Карлък/Перелик – 25 юли, от 20:00 ч. до 06:00 ч., изцяло акустичен ще прозвучи финалът на "Джулай Джаз" 2009 г . Сред участниците се и хасковският джазмен Димитър Русев, който този път се изявява в дует с турския си колега Мелих Гюзел.

Отдавайки почит на природата, музикантите ще свирят без електрически инструменти и ще се придвижат без автомобили до върха. В екологично-акустичната проява на 25 юли участват още Boi Akih (Молукан/Холандия), Margriet Sjoerdsma & Bodurov Ensemble (Холандия/България), Димитър Льолев груп – програма за 5 саксофона (България), Берковската духова музика и др.

Петото издание "Джулай Джаз" 2009 г. стартира на 9 юли с участници от Индия, САЩ, Франция, Холандия, Италия, Сенегал и България. Първата седмица е посветена на ударните инструменти, специален гост е звездата Ралф Питърсън от САЩ. Ще свирят и негови ученици от три европейски държави.

Тема на втората фестивална седмица, условно казано, са китарите. Няколко изключителни певици имат участие, сред които италианката Флоринда Питичино и американката Дебора Картър.

Фотоизложба, арт инсталации, пърформанси и театрални спектакли включва още афишът на "Джулай Джаз" 2009 . В уъркшоповете е представена и ХИП-ХОП културата чрез БРЕЙК и ФЪНК танците от 4 млади и много талантливи момчета от SLEEPWALKINGZ, които ще преподават 4-те основни стила: popping, locking, rocking и footwork. SKILLER ще води уъркшоп по Beatbox. Сравнително ново за България, това музикално течение идва да покаже как може да се музицира без да се използват музикални инструменти. Само с глас, имитирайки тяхното звучене

За втора поредна година фестивалът обръща специално внимание на децата и младежите. Детският арт лагер "Работилницата на малките големи хора" е една добра възможност за тях да общуват с артистите и да направят свои първи стъпки в музиката, изобразителното и приложните изкуства, театъра и творческите занаяти.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини