От х:

Днес в x:

Дъб край с. Черепово е обявен за вековно дърво, още 5 чакат министерско одобрение

Дърво от вида „космат дъб“ в землището на харманлийското село Черепово е обявено за вековно. За защитения му статут заповедта е издадена от министъра на околната среда и водите.

В МОСВ е внесена документация за процедури по обявяване на още 5 вековни дървета от Хасковска област. Едно от тях е в землището на с. Орлов дол, общ. Тополовград. 4 от старите дървета са в Хасково, съобщават от местната екоинспекция.

Испекторите по околна среда и водите в Хасково през декември съобщават още, че през декември са извършени 43 проверки на 43 обекта в районите на Хасковско и Кърджалийско.

Дадени са 10 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 3 акта и са издадени 5 наказателни постановления на стойност 900 лв. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди е 5734 лева.

Издадени са 3 наказателни постановления по 100 лв. на физически лица за изсичане на дървета и разораване на имоти в защитени зони от Натура 2000, което е в нарушение на забрана от заповедта за обявяването им. Винарска изба в Харманли е с наказателно постановление за 500 лв. за неподдържане на пречиствателно съоръжение в техническа и експлоатационна изправност. Заради същото има акт и казан в Хасково.

 Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    До
    доктор менгеле
    5 0
    19:49, 8 яну 2019
    Как ли мръсната циганска зган не са го насекли!
Последни новини