От х:

Днес в x:

Хасковският театър на втори фестивал с "Честита съпруга"

Спектакълът  на театър "Иван Димов" в Хасково  “Честита съпруга” получи покана за участие на Европейския фестивал на пътуващия театър в Сливница. Това е вторият фестивал, след “Сцена на кръстопът” в Пловдив, на който ще се бъде преставен дебютният драматургичен текст на актьора Петър Влайков. Постановката е на Елин Рахнев, а в ролите са Николета Малчева и Стефан Денолюбов.

В състезателната програма  на четвъртото издание на форума в Сливница са театрални формации от България и Европа. Откриването е на 8 октомври с „Пето действие“ - постановка на Народен театър “Антон Панов”, Македония. „Последната тайна на Фреди Меркюри” – на “Театър “Възраждане”, „Госпожа Министершата“- на Народен театър Ниш, Сърбия, пантомима и клоуниада от Германия и Словакия, са включени в програмата.

Спектакълът на ДКТ “Иван Димов” е включен в селекцията на 9 октомври.

Целта на фестивала е, да насърчава мултикултурния диалог, и обмяната на професионални идеи между творци и артисти от различни краища на Стария котинент. В журито тази година е проф. Елена Баева - режисьор, основател на Театрален колеж "Любен Гройс".

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини