От х:

Днес в x:

5 нелегални таксита на трупчета. МВР, ДАИ и НАП със спецакция

Изображение 1 от 6

    5 нелегални таксита са спрени от движение от началото на годината, съобщи началникът на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ в Хасково Антон Ставрев. Автомобилите са били оставени на трупчета за 6 месеца заради нерегламентиран превоз на пътници по линията Хасково – Димитровград. За същия период са били санкционирани и други четирима шофьори на легални таксита, заради некоректно попълнени пътни книжки.

    Междувременно днес служители на бившата ДАИ /ИААА/, МВР и НАП проведоха специализирана акция срещу нелегалните таксита в Хасково. Акцията бе инициирана от Haskovo.net след оплакване от шефа на „Тролейбусен транспорт“ Йордан Панев, който се жалва от системни нарушения, извършвани ежедневно от 5-6 таксиметрови водачи. По думите му въпросните таксита се движат по линията на тролеите - от автогарата към квартал Орфей и отнемат съвсем преднамерено клиентите на общинското предприятие, което в резултат на „кражбата на клиенти“ всяка година понася загуби в размер на хиляди левове. Така всяка година общината Хасково трябва да дофинансира тролеите с пари от данъкоплатците. Панев разполага с видеозаписи и снимки на таксиметровите автомобили, извършващи нарушения, както и със списък с конкретните фирми. По думите му служителите от въпросните фирми, разполагащи с по една кола, не издават касови бележки, което се потвърди при репортерска проверка. Това обаче не се потвърди при съвместната акция днес, в която участва и таен клиент, който получи касов бон.

    По време на операцията от 9:30 до 12 часа днес са проверени 17 автомобила с 20 лица в тях. Направени са и 15 проби за алкохол, при които няма отчетени промили, съобщиха от областната дирекция на МВР. Установени са две нарушения по Закона за движение по пътищата – таксиметров шофьор е бил без колан, санкциониран е и водач на кола за неправилно паркиране.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (13)

    • 1
      Пъ
      Пътник
      29 -1
      14:58, 2 окт 2018
      А този тарикат с червения ситроен,който кара всяка вечер по линията хасково-димитровград след 17-00 часа защо ли никой не го закача?
      • Ма
        МАНГО
        31 -1
        15:13, 2 окт 2018
        Въпроса е защо се намират хора, които се качват?
      • Ло
        Логично
        18 -2
        15:33, 2 окт 2018
        Отговорът е много елементарен - плащат такса "спокойствие", както червения ситроен, така и всички останали..
    • 2
      Ма
      МАНГО
      29 -4
      15:12, 2 окт 2018
      Прости са всички тези, които стимулират селските тарикати!
      Бутат се в копърки, които смърдят на селски обор, качилите се в колата миришат на вкисната пот /особено лятото/, и после реват защо няма пари за здравеопазване, просвета, пенсии.
      Един път плащат директно и още един път индиректно - няма такъв народ.
      Докато не се научим, че първо: трябва да спазваш закона и второ: да си плащаш задълженията - НЯМА да има подобрение на жизнения стандарт и реда в тази страна.
      Със същия манталитет избираме и политиците си - затова ще сме на този хал още дълго.

      П.П. Само не разбирам как същите тези хора, когато прекрачат границата, стават със съвсем друг манталитет?
    • 3
      Сп
      Спиридон
      21 -2
      17:34, 2 окт 2018
      То пък като се кача на автобуса и шофьора ми даде вече използвано билетче /касова бележка/, къде отиват парите?? А какво да кажа, че като е пълен автобуса /който е 18-20 местен/, изобщо не спира, защото виждаш ли нямал места!!! Ами да пуснат по-голям бе мам*а му стара! 2 пъти вече увисвам по този начин от спирка Валентина! А при този педаа*л със ситроена с номер Х 5547 НИКОГА няма да се кача! Веднъж се качих при него от Валентина и на следващата спирка до Орфей ме свали, защото нямало кой друг да качи!!! Педер*ас.
    • 4
      Зи
      Зина
      18 -1
      17:58, 2 окт 2018
      Защо няма констатирани нарушения?Защото някой ги е предупредил.Играят си на стражари и апаши.
    • 5
      Аа
      ааа
      12 0
      18:02, 2 окт 2018
      еи за едни нелегални таксита трябва г.д.б.о.п и кобра и други спец звена.
    • 6
      Пу
      пумпала
      14 0
      19:47, 2 окт 2018
      ще ви кажа защо не хващат такситата по линията на тролея защото вече са предупредени за предстоящата акция
    • 7
      Ке
      Кенанския Маймун
      7 -2
      01:08, 3 окт 2018
      Всъщност в истинската Пазарна икономика
      в това няма нищо нередно
      ......
      Търсене и Предлагане .... Единственото което КАТ може да направи е да почне да глобява такситата че спират на автобусна спирка - което е забранено :))
      • +-
        +-
        1 0
        08:56, 3 окт 2018
        Не на нас тия!
        Истинската пазарна икономика е в правовите държави, където за такситата има строг регламент и спазването му се контролира.
    • 8
      Jo
      John
      0 0
      09:38, 3 окт 2018
      какъв регламент бе, наредбите за такситата са мафиотски - плащаш такса - возиш, не плащаш - бой по канчето, не желая нито държавата, нито общината да ми гарантира каквото и да е!
    • 9
      Фа
      Фани
      4 0
      09:53, 3 окт 2018
      Някой виждал ли е разписание на рейсовете за Димитровград на първата спирка - "Лебеда"? Не, няма такова и си висиш до когато дойде.
      • Съ
        Сър Пичук
        0 0
        17:57, 3 окт 2018
        Фани твоят въпрос е и отговорът на въпроса на Манго ......защо се намират хора,които се качват?.....Мога да ти кажа че не само на първата спирка ами на никоя спирка няма разписание за линията Хасково-Димитровград и затова хората се качват на каквото дойде щом ще ги закара. Не е скъпо да поставят разписание. Разбира се трябва и да го подменят периодично защото все ще се намери някой идиот (например нелегален превозвач) който да го унищожи .Така че превозвачите (лицензираните) сложете разписание по спирките защото хората предпочитат да се пътуват в автобуси но да знаят кога ще дойде.Ако направите нещо и по проблема който Спиридон спомена тоест да няма оставени пътници по спирките ще намалите вредите които ви причиняват копърките.
    Последни новини