От х:

Днес в x:

Д-р Дечо Дечев е кандидатурата на ГЕРБ за шеф на Здравната каса

Парламентарните групи на ГЕРБ и "Обединени патриоти“ са внесли в деловодството на Народното събрание кандидатурата на д-р Дечо Петров Дечев за управител на НЗОК, показва справка на сайта на парламента, съобщава Канал 3.

В мотивите си вносителите са посочили, че доктор Дечо Дечев има над 37 години професионален опит в системата на здравеопазването, включително в управлението на Националната здравноосигурителна каса и в сферата на управлението на лечебни заведения за болнична помощ. 

Доктор Дечев отговаря на изискванията за заемане на длъжността управител на НЗОК, определени в чл. 19, ал. 3, т. 2 от Закона за здравното осигуряване за професионален опит в областта на управлението на здравеопазването.

Според ГЕРБ и "Обединени патриоти" д-р Дечо Дечев има необходимите качества да бъде успешен управител на Националната здравноосигурителна каса, както и да работи в интерес на повишаването на общественото доверие към здравноосигурителния фонд и в полза на всички граждани на Република България.

Кандидатът ще бъде изслушан и кандидатурата му ще бъде гласувана в Комисия по здравеопазване, както и в пленарната зала на Народното събрание. 

Д-р Дечо Дечев е завършил висше образование с образователно квалификационна стенен "Магистър" в Медицинска академия-София и е с придобита медицинска специалност "Ушно-носно-гърлени болести". През 2010 I с придобил магистърска степен по специалност "Мениджмънт на здравните грижи" Владее английски и руски език.

Започва работа като завеждащ УНГ кабинет в общинската болница в град Ихтиман, продължава като лекар в Окръжна болница-София и в МВР болница. От 1995 г. до 1997 г. е работил в Министерството на здравеопазването като началник на Отдел -"Лекарствена политика".

От 2004 г. до 2008 е бил последователно заместник-директор на НЗОК и член на Управителния съвет на НЗОК. От м. август 2008 г. до настоящия момент е крагко прекъсване, е директор на УМБАЛ "Св. Иван Рилски" гр. София, която е една от държавните болници без просрочени задължения и с положителен финансов резултат. 

Доктор Дечев е преминал редица обучения в сферата на управление на болничната система и формиране на здравна политика.

Източник: Канал 3

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ко
    КОЛЕГА
    1 0
    12:27, 3 юли 2018
    Състудент ми е !няма по-добър избор от този! Знаещ и можещ!най-после можещ !!!

Още новини

Последни новини