33 °C

10 данъчни от Хасково чакат предизвестия за съкращение

10 служители на местното звено на Националната агенция по приходите в Хасково ще бъдат засегнати от съкращанията, които се готвят в данъчната структура през май, научи Haskovo.net. Това е целият наличен състав на отдел „Оперативни проверки“. Договорите на почти 300 служители от това звено във всички териториални структури на НАП ще бъдат прекратени от 1 май тази година, стана ясно от съобщение на официалната интернет страница на Агенцията.

Заради акцията хасковските служители тази сутрин бяха на срещи в Териториалната дирекция в Пловдив, под чиято шапка действа офисът в Хасково. След срещите там всички те ще пътуват към София, за да се включат в насрочения за днес от колегите им протест във връзка с планираните масови съкращения в системата.

Говорителят на НАП Росен Бъчваров посочи тази сутрин, че оптимизацията се готви от година време. Но като причина за премахването на звеното коментира и сериозния корупционен риск при извършването на оперативни проверки. Припомняме, че при акцията на специализираната прокуратура в края на март бяха арестувани 20 данъчни служители от звено „Оперативни проверки“по обвинение за участие в организирана престъпна група и изнудване на търговци.

Росен Бъчваров уточни, че съкратените сега служители могат да се явят на конкурсите по обявените свободни позиции в НАП.

Проверка на Haskovo.net показа, че обявените места за кандидатстване за района на Хасково са в сектор „Мобилни групи“ -8 щата за Хасково и 4 щата за ГКПП "Капитан Петко войвода".

Тази вечер данъчните ще шестват от сградата на столичната териториална дирекция на НАП до централното управление, където ще настояват за лична среща с изпълнителния директор Галя Димитрова. 

Красимира Славова


18 Коментара

Хороскоп за 22.07.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия

Случаен виц

Последни новини