От х:

Днес в x:

8 °C

10 данъчни от Хасково чакат предизвестия за съкращение

10 служители на местното звено на Националната агенция по приходите в Хасково ще бъдат засегнати от съкращанията, които се готвят в данъчната структура през май, научи Haskovo.net. Това е целият наличен състав на отдел „Оперативни проверки“. Договорите на почти 300 служители от това звено във всички териториални структури на НАП ще бъдат прекратени от 1 май тази година, стана ясно от съобщение на официалната интернет страница на Агенцията.

Заради акцията хасковските служители тази сутрин бяха на срещи в Териториалната дирекция в Пловдив, под чиято шапка действа офисът в Хасково. След срещите там всички те ще пътуват към София, за да се включат в насрочения за днес от колегите им протест във връзка с планираните масови съкращения в системата.

Говорителят на НАП Росен Бъчваров посочи тази сутрин, че оптимизацията се готви от година време. Но като причина за премахването на звеното коментира и сериозния корупционен риск при извършването на оперативни проверки. Припомняме, че при акцията на специализираната прокуратура в края на март бяха арестувани 20 данъчни служители от звено „Оперативни проверки“по обвинение за участие в организирана престъпна група и изнудване на търговци.

Росен Бъчваров уточни, че съкратените сега служители могат да се явят на конкурсите по обявените свободни позиции в НАП.

Проверка на Haskovo.net показа, че обявените места за кандидатстване за района на Хасково са в сектор „Мобилни групи“ -8 щата за Хасково и 4 щата за ГКПП "Капитан Петко войвода".

Тази вечер данъчните ще шестват от сградата на столичната териториална дирекция на НАП до централното управление, където ще настояват за лична среща с изпълнителния директор Галя Димитрова. 

Красимира Славова


18 коментара

 • 1
  Бе
  БЕЗРАБОТЕН С ОБРАЗОВАНИЕ
  19 -20
  15:23, 16-04-2018
  В нап сега назначават семейство гейт,а в същото време ще съкратят качествени хора ,които имат по един работещ в семейството.нека се преразгледа състава и се вземе отношение от когото трябва,
  • ами да си търсят работа бе още от сега като хамали може или чобани само да му се бачка на човек работа има кво толкова ? или си един от тях ? ама те са свикнали на лесно сега трудно :)
 • 2
  Полиция,Нап,Съд,толкова работят че пушек се вдига двоен стандарт баце това е.Като се пенсионират или вече не бачкат там дали няма да вървят с наклюмени глави
  • Оп
   Опарен иска да опари
   8 -1
   10:04, 17-04-2018
   Поне имената да им пишат после 😂 да им предложим работа....на завалиите.имаше един дето ме опари да му помогна на момчето
 • 3
  Г-
  Г-н Михайлов
  46 -3
  18:54, 16-04-2018
  Уважаеми Дами и Господа от оперативно звено на НАП, не хленчете и не стачкувайте ами да си бяхте вършили работата!! Да сте чули някога в Хасково да са хванали някой авто- къща и да са му съставили акт или глоба? А със сигурност всеки един от вас си е купил кола от тях за 5000лв като е декларирал пред нотариуса, че е закупена за 1500лв за да не плати такса по-голяма от нужната. Може би аз бях единствения будала да декларирам реалната цена на автомобила си, така че сега марш на улицата безработни и да сте работили когато е трябвало, а що се касае до работа в Екопрогрес надявам се Дядката да ви назначи да метете улиците и да чупите леда по тротоарите и без това за друго не ставате!!
  • Не
   Незапознат
   21 -1
   00:18, 17-04-2018
   Не сте единственният будала.Нещо подобно направих преди време и аз.Само че по принуда от друго естество а не както вас защото така трябва.Декларирах че давам недвижим имот под наем.Разбира се не на реалната цена.Да декларираш истинската цена на нещо което подлежи на данък си е повече от буданлък.Моля не се обиждайте.Във всяка нормална държава събирането на данъци е нормален ход за просперитета на самата държава и гражданите в нея.Вашата постъпка би била нормална и даже за пример ако живеехме в такава.Но да сте честен с мошенници или пък с хора в тази институция която освен това не си гледат съвестно работата е .....Обърнете внимание,пък и не само вие как НАП се опитва да си събира вземанията.Обявява разни кокурсчета с награди от рода на смартфони и дрончета който повече регистрира касови бележки!И всичките юруш давайте
   да събираме колкото се може повече от тези хартийки от които може и да се спечели.Някой
   замислял ли се е каво всъщност означава това?Реклама на недействащата ефективно институция да стане действаща чрез хазарта.Ако беше някакъв магазин който прави това за да си продаде или наложи продуктите е нормално.Но тази дейност да вършии държавна агенция която няма конкуренция или аналог каво означава това?А освен това да ангажира и младежта от училищата с програми от рода ''Влез в час с данъците''.Родители,не позволявайте поне докато можете на децата си да посещават подобно промиване на мозъците им!Възприемат ли това което им се говори ще станат наивници за условията в които се намираме.Разберете че зад гърба на работещите там стоят хора които освен че с пълни шепи ограбиха и продължават да грабят вас и поколението ви.Хора които не знаят какво е да плащаш нещо от рода на някакъв данък.При евентуално недоволство всеки от нас има право в едносеедмичен срок да обжалва решението на НАП преди да бъде заведено изпълнително дело.Но какво се разбира под обжалване?Да се подаде жалбата точно там от които недоволствате!!Еееее това ако не е подигравка!Държавна институция да се признае за виновна?Не само че винаги е невинна но и за грешките им плащат всички други но не и те.Понякога изпитвам желанието да видя тази зграда взривена.Но не с хората вътре.Не съм терорист.Искам да ги видя на палатки.Без охрана и машина за въвеждане на ред.Всеки да се е наредил на добрата стара опашка и да чака реда си.
  • Г-
   Г-н Михайлов
   0 0
   17:14, 17-04-2018
   Не абсурдно, не се обиждам. Аз за мене съм си прав и чист пред съвестта, явно след 30г живот в Европейска Демократична Държава така са ме научили!
 • 4
  Ик
  Икономист
  40 0
  20:07, 16-04-2018
  Aми повечето водят и счетоводството /нелегално/ на фирми и тези фирми не се закачат, осбенно има едно семейство в НАП доста пари натрупа!
  • То
   точно
   17 0
   10:32, 17-04-2018
   Повечето работещи там са в конфликт на интереси. Хем са контролиращ орган, хем въртят фирми. Защо тая порочна практика не се спре?! Докато това го знае всеки гражданин , на тая институция винаги ще се гледа с лошо око даже да има и свестни хора там.
 • 5
  Еж
  ежко
  26 -1
  21:12, 16-04-2018
  Града ни е на този хал не само от некъдърно общинско управление, но и от мързеливи данъчни!!!
  Мързи ги да гледат а камоли да работят, затова и всичко е потънало в блатото на сивата икономика и продължава да потъва!
  Не само града ни, но и държавата ни e сива икономика и няма да се оправим скоро ! А тия уволнения са лека козметика за пред брюкселските чиновници.
 • 6
  Ст
  Станчева колежка
  12 -2
  22:12, 16-04-2018
  Делчо Делчев и Галя Делчева .
  • Ик
   Икономист
   2 -2
   22:36, 16-04-2018
   Галя не работи в нап, а д. И л.
 • 7
  Няма страшно....."Добри бирници се търсят навсякъде....."
 • 8
  Чу
  Чудесна новина
  24 -1
  08:26, 17-04-2018
  Радостно е,че сега ще застанат от другата страна на нещата,където сме ние.Наглостта им е достигнала колосални размери,такава че се взеха за непоклатими и решаващи човешки съдби.Сякаш не са хора от народа,а негов враг!Е,сега ще се върнат на земята,да им е честито приземяването!
  • Оп
   Опарен иска да опари
   9 0
   10:07, 17-04-2018
   А останалата част да се готвят нали ;)
 • 9
  До
  ДО НАЧАЛНИЦИТЕ
  16 -1
  11:23, 17-04-2018
  Колко служители има където семействата им имат фирми , а те с влияние принуждават да се работи с техните фирми,колко счетоводни къщи имат.Нека работяъ ,но да не стресират хората ,крайно време е да се изнесат списъците на тези служители.
 • 10
  Ха
  Ха
  1 0
  06:58, 18-04-2018
  защо да работят и в НАП и навън да правят точно това, което работят в НАП?
  И се съмнявам, че голяма част от тях , ако не са в НАП, ще съумеят да запазят клиентелата си? Сега имат информацията, практиката в НАП и прочие, което си е едно огромно преимущество. Но рано или късно на всяко нещо му идва края..
 • 11
  Ти
  тити
  3 0
  19:55, 18-04-2018
  работят семейства и съпругат и съпругата- единия ръководител сектор, подава проверки на другата половина от сесемейството и в същото време се води счетоводство на фирмите. Работя още майки и дъщери,синове и майки и всичко е обвързано като свински черва. Докога??? Хайде нека директора или министъра на финансите да направи една сравка.


Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Haskovo.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 16.01.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини