От х:

Днес в x:

Блок 40 в Орфей тъне в боклуци, глобата до 5000 лева

    Блок 40 в хасковския квартал Орфей тъне в боклуци, сигнализираха живеещи в апартаментите. Те се жалваха, че непосредствено до блока, край трансформатора, непрекъснато се изхвърлят боклуци. „Няколко пъти сме почиствали, но още на следващия ден се трупат нови отпадъци“, обясни една от обитателките в блока – Живка Янкова. Последният път запалили боклуците, но 10 дни по-късно били струпани нови.

    „През лятото пък плъзват бълхи и кърлежи от бездомните кучета“, каза още Мария Георгиева. Живеещите в блока били принудени сами да се справят с четириногите.

    Двете жени обаче бяха обезверени, че проблемът им с боклука им ще се реши, тъй като дори и да се почисти терена, още на следващия ден недобросъвестните струпват нов. „На около 200 метра има контейнери за боклук, които се почистват редовно, но на някои им е по-лесно да си оставят торбата с отпадъците до блока“, възмущаваха се двете хасковлийки.

    От община Хасково заявиха, че ще изпратят служители на „Екопрогрес“, които да почистят района. Междувременно на метри от образувалото се сметище има табела, на която пише: „Забранено изхвърлянето на отпадъци! Глоба – 5000 лева“. „Очевидно обаче надписът не спира недобросъвестните“, ядосваха се живеещите в блока.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (13)

    • 1
      Вс
      Всевишния Кенанец
      13 -4
      10:29, 10 яну 2018
      Орфей съвсем се е превърнал в ГЕТО.....няма ли кой от този блок да излезе да отреже тия шубраци и храсталаци...Увеличете на този блок данък смет с 100% да им дойде акъла
    • 2
      Di
      Dimo
      18 -2
      10:46, 10 яну 2018
      Четвъртата снимка в потресаваща. Вижте се в каква мизерия живеете бе, хора! Това от кого зависи - само и единствено от вас. Никакви общински фирми, Екопрогрес, Мекопрогрес не могат да служат за оправдание. После същите тия хора по цял ден мрънкат как я "съсипаха тая държава политиците". А вие какво направихте?
      • Жи
        Живка Янкова
        8 0
        15:11, 10 яну 2018
        Моето семейство е чистило пространството зад блока поне 5 пъти.Заровило е дупката пред входа за да има парко места.Поставила е осветление пред входа.Направила е скамейки за сядане.Е колко още.АЗ не искам Екопрогрес да чистят .Искам да видят всички от Хасково и най-вече от квартала какви мизерници са.
    • 3
      Му
      Мундари
      16 -4
      11:26, 10 яну 2018
      Мизерници! Блока на мизерниците се саморекламират колко са мизерни! От Екопрогрес да им измият и банята и тоалетната, че и те сигурно са им мръсни!
    • 4
      От
      от квартала
      7 -5
      11:49, 10 яну 2018
      Разбира се, че Екопрогрес трябва да разчисти храсталаци и боклуци,че това е общинско място,.Недейте плаща данъци и идете в съда!Нито се мете ,нито се мие ,нито се чисти от общината,,,ами хайде да внасяме данъци и те нищо да не правят извикайте медиите.
      • Di
        Dimo
        12 0
        12:04, 10 яну 2018
        Да сложим трима служители на Екопрогрес под вашия блок да ловят боклуците още във въздуха докато ги мятате от терасите освен. Но и тогава няма да сте доволни. Що за наглост е това не мога да си обясня. Значи аз ще изхвърлям мизерии навсякъде около мен без дори да проявявам някакви основни елементарни признаци на възпитания и уважение към обществото и хората около мен, с които живея най-малкото и ще чакам някой да ми върви по задника и да чисти след мен. В Германия хората плащат десетки пъти по-високи местни данъци и такси от нас и пак често се организират сами да си изчистят пространствата в квартала, особено в предградията е така. Имам чувството, че вече е необратимо положението за този народ с такова мислене.
    • 5
      Ге
      Гергова
      5 -2
      12:10, 10 яну 2018
      Квартал Орфей е мръсен и не е чистено още от есента.Листата си стоят по детските площадки и алеи между блоковете и не е чистено.Това е работа на общинските служби,защо преди измитаха листата и почистваха и тревите навсякъде в квартала.А за домакинствата и техните боклуци - да прави сте,те трябва да се изхвърлят в местата определени за това.А Беливанов да нареди на подчинените си да почистят и изметат междублоковите пространства, и да ни избавят от бездомните песове лаещи по цели нощи и огласящи квартала.Хубаво е кмете да се разходиш в Орфей и тогава кажи това жилищен квартал или гето е???
    • 6
      Вс
      всички сте тъпаци
      6 -3
      12:19, 10 яну 2018
      Как няма да стане като там живее боклук? Ние плащаме данъци на тази община бе капут. Тя трябва да си върши работата, а не ние да ходим и да го чистим. Ясно е кой хвърля, а някои българи гледат, спира да ги интересува и те започват да хвърлят. Онези само крадат! Всички са за трепане. Тъпаци прости.
      • Di
        Dimo
        5 -2
        12:28, 10 яну 2018
        "а някои българи гледат, спира да ги интересува и те започват да хвърлят."

        Колкото и да хленчиш под статии в интернет докато разсъжденията ти са такива и мотото в живота ти е "всички сте тъпаци" ще продължаваш да си плуваш в мизерията. Дори и всеки ден да ти чистят от общината за жалост не могат да ти изчистят манталитета в главата.
      • Вс
        всички сте тъпаци
        3 0
        12:31, 10 яну 2018
        Димо, към тем се обърнах в коментара. Просто меше тъпо.
    • 7
      Вс
      всички сте тъпаци
      11 -1
      12:30, 10 яну 2018
      Циганите имат липса на национална принадлежност, за това никога в тези квартали няма да е чисто. Защо им е да пазят, нали получават помощи и крадат?
    • 8
      Га
      Галя
      3 -1
      14:01, 10 яну 2018
      Да ги глобят от общината веднъж, да видим няма ли да си чистят и поддържат.
      Има предупредителни табели за глоби, а има ли глобени не и защо ?
    • 9
      Га
      га
      2 0
      20:21, 10 яну 2018
      Около блока е мръсно, защото няма изградена инфраструктора около него. Затапен е отвсякъде. Отзад е непроходим. Отпред се излиза само на заден ход с кола. На времето в Димитровград блоковете пред пазара, бяха в същото положение от задната страна.Оправиха района направиха паркинги и нещата с боклуците се решиха от самосебе си.
    Последни новини