От х:

Днес в x:

Извънредна сесия на ОбС Хасково в понеделник за парите за спорт и култура

Шефката на Общинския съвет в Хасково Таня Захариева свиква извънредна сесия в понеделник с единствена точка в дневния ред – възражението на кмета Добри Беливанов срещу решението от последното заседание, с което се отпускат 181 000 лв. за детско-юношеския спорт и културни институции.

Предложението за това бе на групата  съветници от ГЕРБ. Средствата се отклоняват от 350-те хиляди за изграждане на видеонаблюдение в града, а мотивите – че процедурата се е проточила и до края на година от тези пари могат да се усвоят само 65 000 лв. – аванс за фирмата изпълнител.

Кметът Добри Беливанов обаче върна за ново разглеждане решението. Основният му  аргумент е, че то е незаконно, защото само кметът може да предлага бюджета на общината и промените в него. Освен това градоначалникът възразява срещу начина, по който се разпределят парите – като „парчета от баница“.

Извънредното заседание на ОбС ще е в понеделник, а заседанията на постоянните комисии – в петък.

Haskovo.net

  

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Пр
    просто да полудееш!
    20 -5
    07:49, 8 ное 2017
    Докога герб и беливанов ще изтезават Хасково с простотиите си? Те си играят мръсните игрички на гърба на хасковлии и за сметка на развитието на града, който запада с всеки изминал ден. Безобразието им край няма ли? Едно е сигурно, най-късно след две години и герб и беливанов ще бъдат ометени от Хасково завинаги. И никой няма да сети за тях столетия наред.
  • 2
    Аа
    АА
    18 -5
    08:06, 8 ное 2017
    Някой явно бърза "да усвои " тези пари и нервничи .Не вярвам на хасковския детски спорт да му се случи нещо позитивно .
  • 3
    Ра
    рай
    9 0
    11:27, 8 ное 2017
    Да поработят малко за заплатите си съветниците, а? Не само да се чудят каква клюка и сплетня да заформят.
  • 4
    Об
    Община Хасково
    5 -1
    12:08, 8 ное 2017
    Дано за догодина бюджета на Община Хасково да е добре структуриран и балансиран с коренно различна сума за спорт и култура за да не се нуждае от кърпежи и разправии...
Последни новини