21 °C

Глобиха ВиК-Хасково за изпускане на отпадни води

ВиК-Хасково отнесе глоба в размер на 1000 лева за изпускане на отпадни води над установените норми. Наказателното постановление е издадено от експертите от Регионалната инспекция по околна среда и водите.

Нарушението е констатирано при проверка в началото на август. Тогава е установено, че изпусканите отпадни води в река Хасковска от Градската пречиствателна станция край село Стамболийски са били над определените индивидуални емисионни ограничения. Лекото завишение на стойностите е било моментно състояние като при следващия мониторинг на отпадните води стойностите са в норма, казаха от РИОСВ.
През миналия месец екоинспекторите в Хасково са извършили 165 проверки на 157 обекта. Дадени са 86 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са общо 10 акта на територията на областите Хасково и Кърджали, наложена е една санкция и са издадени 3 наказателни постановления на стойност 3 100 лв. Oт санкции и наказателни постановления, включително за предишни периоди са събрани 4 836 лв.
5 акта са съставени за нарушения по Закона за биологичното разнообразие, 3 от които за несъгласувани инвестиционни предложения и две за липса на разрешителни по Регламент на ЕС за внос и за износ на алигаторови и кайманови костенурки. През отчетния период са съставени и три акта за нарушения по Закона за управление на отпадъците и два по Закона за водите.
Акценти в контролната дейност на инспекцията през месеца са проверките за пуснати на пазара полимерни торбички, които продължават и през ноември, както и контролът по условията на издадени разрешителни за заустване на отпадъчни води и спазването на определените индивидуални емисионни ограничения.
През октомври на "зеления" телефон на РИОСВ-Хасково са постъпили 7 сигнала, 3 от които за нападение на мечки над пчелини в района на ДЛС „Женда“.

Haskovo.net


2 Коментара

Хороскоп за 21.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини