От х:

Днес в x:

3000 изпълнители излизат на танцовия фестивал „Вълшебен свят“

Изображение 1 от 2

    Рекорден брой участници ще се изявят със свои изпълнения по време на 11-тия Международен танцов фестивал „Вълшебен свят“, който започва от петък в Хасково. Това съобщи днес на пресконференция в община Хасково Милена Налбантова - ръководител и хореограф на спортен клуб „Рона“, който е основният организатор на феста. На брифинга присъства зам.-кметът Милена Трендафилова, секретарят на читалище „Заря“ Александър Милушев и членът на журито Лори Рюсо – директор на Международна компания за танцов театър в Америка.

    Изпълнителите от 13 държави ще танцуват на две сцени заради големия брой заявки. Първата и основна сцена е читалище „Заря“, а втората- Голямата зала в Младежки център. Танцовият фестивал започва в 9 часа в петък с парад от зала „Дружба“, през театър „Иван Димов“, площад „Атлантически“, Площад „Свобода“ и завършва до читалище „Заря“, където в 10 часа ще има официално откриване.

    По време на трите фестивални дни ще се изявят 53 колектива, групи, индивидуални изпълнители от страната и чужбина. Те ще представят около 900 хореографии, които е невъзможно да се "поберат" на една сцена. Именно това е и причината фестивалът да бъде разделен в две сгради. Изпълненията им ще бъдат оценявани от 14-членно жури с международно участие.

    Предвиденият награден фонд е доста солиден. Голямата награда „Гранд при“ ще получи най-добрият колектив. Предвидени са втора и трета награда, като изпълнителите ще получат и парична награда. Най-атративният колектив пък ще отнесе Купата на кмета. Ще има междинни награждавания по време на отделните изпълнения, награда за най-малък участник, топ солист и дует на феста и колектив с най-добър имидж – с най-красив грим и костюм.

    Най-добрите изпълнители ще се изявят в неделя по време на Гала вечер – от 18 часа в неделя. Час и половина по-късно е връчването на специалните награди. Тогава ще бъдат връчени и стипендии за безплатно обучение в балетни театри в Италия, Испания и други държави.

    Организатор на „Вълшебен свят“ е спортен клуб „Рона“ с подкрепата на община Хасково. Фестивалът е включен в културния календар на местната администрация и на Министерството на културата, част е и от спортния календар на Световната артистична танцова федерация – WADF.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      S7
      S74LK3R
      14 -1
      16:16, 7 юни 2017
      Сега ние Мото Маниаците трябва ли да мрънкаме, че прекалено много шум ще вдигат тия джангъри, както госпожата организатор на това събитие мрънкаше преди време??
    • 2
      Ей
      ей
      3 -13
      16:51, 7 юни 2017
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • S7
        S74LK3R
        11 -2
        17:13, 7 юни 2017
        Коментара ми е хипотетичен и не казвам, че ще мрънкаме. А относно злост и други глупусти се вижда със самия ви отговор. И преди да стигне до сцените си минава през целия център.
    Последни новини