От х:

Днес в x:

„Необикновената принцеса“ донесе в Хасковския театър две награди от престижен фест

    „Необикновената принцеса“ на Драматично-куклен театър „Ив. Димов“-Хасково доказа, че да си различен си заслужава риска. Усмихнатото детско представление на Хасковския театър целуна публиката и на 20-тото юбилейно издание на престижния национален куклено-театрален фестивал "Михаил Лакатник" в Ямбол.

    Постановката на режисьорката Ева Кьосовска прибра две награди от феста. За веселите си и хрумки по визията на постановката Крум Крумов е отличен за сценография. Актьорите Димитър Атанасов и Петър Влайков и Изабела Иванова, която в образа си на принцеса Филодендрония прави своя прощъпулник в Хасковската трупа, са с отличие за актьорски ансамбъл.

    Журито в състав: проф. Борис Голдовски Никола Вандов, Михаил Байков, Борислав Петранов, Ханна Шварц присъди юбилейната голямата награда за най-добър спектакъл статуетката,изработена от  Георги Чапкънов  “Играещият човек” на спектакъла „Момче и вятър“ на Столичния куклен театър. Драматизацията и режисурата са на Петър Пашов, сценограф е Енчо Аврамов, а автор на музиката е Петко Манчев.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Последни новини