22 °C

Учениците от ПГСС показаха, че обичат литературата, руския език и физиката

По установена вече традиция в ПГСС „Васил Левски“ седмиците преди празника на училището - 6 май,  са предхождани от Дните на любимите предмети и любимата професия. Тази година се изявиха учениците, чиито любими предмети са литературата, руският език и физиката.

Младите литератори, ученици на Жанета Стоянова, направиха мултимедийна разработка на изучавани от тях произведения – разказаха за авторите им, действащите лица и съдържанието. До българските класици – Вазов, Ботев и Алеко Константинов, беше нареден и Молиер.

Съдържанието и качеството на презентациите беше оценявано от жури, което постави на първо място Ивалена Димитрова. Тя разказа за повестта „Чичовци“. След нея се наредиха Елица Атанасова, представила „Тартюф“ и Емилио Радев с разработката си за „Бай Ганьо“.

Вторият ден беше за изява на клуб „Хочу знать“, създаден по проект „Твоят час“ и  ръководен от учителката по руски език Свитлана Найдева. Учениците бяха разделени на 3 екипи. Първият беше избрал за свое име „Заводила“ и  представи руски думи, които всеки трябва да знае.

„Умницы“ запознаха аудиторията с руски думи, които не се нуждаят от превод в целия свят, защото всички знаят какво означават.  Рени Асенова, Росица Асенова и Георги Георгиев от IX б клас – или отбор „Почемучка“ дадоха 13 причини да обичаме Пушкин и заеха първото място в състезанието.

В последния ден от седмицата физиците от 9 и 10 клас участваха в он лаийн викторина на тема „Космосът и ние“, в която победител стана Мария Ставрева.

През следващата седмица учениците ще се представят в състезания по любими професии, като най-атрактивното се очаква да бъде състезанието по майсторско управление на автомобила.


Хороскоп за 21.04.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини