От х:

Днес в x:

Първолаци на гости в Пожарната, запознават се с професията

Изображение 1 от 4

    Учениците от началния курс на хасковското училище “Христо Смирненски” нахлуха днес в двора на Пожарната в областния град. Посещението е в рамките на проект за кариерно ориентиране, което учебното заведение изпълнява пилотно заедно с още 41 школа от страната.

    Първи в двора на Пожарната влязоха първокласниците и веднага наобиколиха автомобила и огнеборците. Мнозина от тях участваха в опитите да съборят с водната струя пластмасово шише от минерална вода, сложено на десетина метра. Повечето първолаци показаха точен мерник, с малко помощ, разбира се. Децата разгледаха с интерес оборудването, облеклата и предпазните средства на огнеборците, като предпочитаха всичко да пипнат с ръка.

    Пожарникарите им показаха и стрелба с водна пушка, а много от малчуганите вече си харесаха професията.

    След първата смяна на гости на огнеборците пристигат и по-големите ученици от 2, 3 и 4 клас. Децата от горния курс пък следобед отиват на гости в театъра, където ще се запознаят с професията на актьора.

    В рамките на проекта за кариерно ориентиране в “Христо Смирненски” има създаден и клуб, който разполага със собствено помещение. В него се прожектират филми, провеждат се дискусии и срещи с родители и представители на различни професии.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Проект за КАРИЕРНО и ПАРТИЙНО ориентиране на учениците Добре се ориентират изборите показаха 32 процента в полза на ПОЖАРНИКАРСКАТА ПАРТИЯ и ВОДАЧА и ПОЖАРНИКАР Кръшков къде може да се запишем и ние на такива пожар курсове ----вероятно в централата на местния Герб при ДЕЛЯНЧА

    Още новини

    Последни новини