От х:

Днес в x:

Дават на съд афганистанеца, запалил трибагреника в Харманли

Специализираната прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу афганистанеца Бахир Ярунал, който запали българския флаг в Харманли, съобщиха от прессцентъра на спец.обвинението.

Трибагреникът пламна по време на протестите в бежанския лагер на 24 ноември миналата година.

Повдигнатите обвинения на Ярунал са две- за поругаване на знамето на Република България е едното от тях. По време на протеста той е свалил издигнатия над столовата български флаг, хвърлил го на земята, стъпкал го с крака и го е метнал в запаления от протестиращите негови сънародници огън. При този акт последвали викове „Аллах Акбар“/Алах е велик!/
Второ обвинение на Бахир Ярунал е за непристойното му поведение и грубости „изразяващи неуважение към обществото“.

Преди да изгори българското знаме, афганистанецът е замерял с камъни полицейските служители, влезли в двора на центъра, за да възстановят реда. При атаката пострадаха униформени. Обвинението е събрало доказателства, че хвърлен камък от Бахир е уцелил в главата един от служителите на реда.

Според събраните по делото доказателства Ярунал се оказал в България, след като напуснал нелегално Афганистан. До страната ни стигнал през Пакистан, минал е и през Турция.
Той е бил задържан от българските власти при опит да премине незаконно българо-сръбската граница. След задържането му е настанен в Регистрационно-приемателния център в Харманли, където е поискал и международна закрила.

Събраните материали по делото показват, че седмици преди размириците в лагера в Харманли, Бахир Ярунал е получил отказ от Държавната агенция по бежанците за предоставяне на статут.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    12
    123
    3 -6
    17:10, 23 фев 2017
    По време на "протестите" през 2013 имаше толкова запалени знамена,та и конституцията биля тъпкаха и мачкаха,те сега афганистанеца се сетиха да съдят,та и той да разбере къде се намира ...в Абсурдистан:))))!Божеее,боже....
  • 2
    ИУ
    И умната
    6 0
    19:44, 23 фев 2017
    Ние можем да си плюем по нашето, ама друг не може да плюе по него. Уважавам! И аз не винаги се разбира с моя кръг, но ако някой посмее да каже нещо за тях с парцалите ще го изям. Това е политиката по-строг контрол на границата и да излитат афганистанците, които не ни уважават. За това ще гласувам на изборите.
Последни новини