От х:

Днес в x:

Камионите и автобусите под лупа от днес за нелегални стоки и хора

Товарните автомобили и автобусите ще са под лупа от днес до края на седмицата. Проверките са част от операцията, която се провежда във всички държави-членки на европейската организация на службите на пътна полиция TISPOL.

Една от целите на проверките на криминалисти и служители на икономическа полиция е превоза на нелегални емигранти. Операцията е насочена и към пресичането на трафик на хора, ще се търси и за превозване на наркотични и упойващи вещества, транспортиране и притежание на незаконни огнестрелни оръжия. Проверяващите ще са с повишено внимание и към нерегламентирания превоз на стоки, за които има разрез между упоменатите в документите за товара количества и марки и в действителност.

Обявените за издирване хора и извършители на криминални престъпления, който се укриват от закона също са в обсега на акцията. В операцията по засилен контрол се включват и представители на Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация”.

По време на проверките по метода “широкообхватен контрол” ще се проверява и за валидност задължителна застраховка “Гражданска отговорност”, както и за наличието на винетки за ползване на републиканските пътища.

Основните причини за възникналите инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване от страна на водачите на време за почивка, превишаване на скоростта, употреба на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварването на автомобилите, сочат изводите от предишни подобни операции.

Затова и проверката е насочена основно към този вид превозни средства.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ne
    Nemesis
    11 -3
    11:09, 13 фев 2017
    "до края на седмицата" ?

    Защо не завинаги ?
  • 2
    Па
    падре
    10 -1
    11:32, 13 фев 2017
    и защо се предупреждава???????тъпа държава с тъпи институции.
    направете си операцията и другата седмица кажете резултатите.......сега ще хванете някой за топките
  • 3
    Fu
    funky
    6 0
    12:16, 13 фев 2017
    Айде честито,те сега опашките са километрични и с тая проверка още по-бавно ще стане преминаването.
  • 4
    Зо
    Зоро
    2 0
    09:45, 14 фев 2017
    Проверят или не заплатите им вървят...2000 лева...

Още новини

Последни новини