От х:

Днес в x:

Гимназисти изпращат дървено конче на 7-годишната Ели за Коледа

    Малките и големи ученици от Професионалната гимназия по дървообработване и строителство “Цар Асен II” и от училище “Шандор Петьофи“ продължават благотворителните акции за набиране на средства за лечението на 17-годишната Николета Корондилева от Хасково и за 7-годишната Елена Минкова от Свиленград.

    И двете училища участваха в Коледния базар в Областната администрация на 20-ти декември, който тази година набира средства за лечението и раздвижването на Ели, която е с ДЦП и епилепсия. Ръкоделията, които са останали неизкупени от базара, сега учениците подредиха във фоайето на сградата на гимназията, в която през тази година се помещават и двете школа.

    Малките разпродават сурвачки от дрян, накичени с вълна и пуканки по стара традиция, а големите са извадили на тезгяха красиви дървени чаши, сувенири, вази, кутии за бижута.

    Освен това подготвят кулинарен базар, събраните средствата от който, ще бъдат внесени по сметката на връстничката им от Математическата гимназия Ники, която се лекува от Сарком на Юийнг в турска клиника.

    Гимназистите обявиха днес, че ще зарадват с Коледен подарък малката Ели. Те са подготвили за нея дървено конче люлка. 

    А от Областната администрация съобщиха днес, че по сметката на Ели ще бъдат преведени  3417,39 лв., събрани от разпродажибите по време на Коледения базар при областния управител.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини