От х:

Днес в x:

Четири медала за хасковските ММА бойци на Републиканското в София

Изображение 1 от 6

    Четири медала спечелиха хасковските ММА бойци на Републиканския турнир за юноши и мъже в зала Арена Армеец“ в София през уикенда. В групата на юношите сребърно отличие завоюва Петър Петров (категория 65 кг), а Атанас Стефанов (категория 70 кг) се окичи с бронз. В групата на мъжете сребърен медал спечели Денислав Сурчев (категория 77 кг), а Едис Иляз (категория 70 кг) спечели бронзов медал.

    Единствено петият участник в турнира от спортен клуб „ММА Хасково“ - Руси Костов остана извън класацията за разпределението на медалите въпреки, че игра добре. За него това е дебют в подобно състезание.

    Класиралите на първо и втори място на националния турнир в столицата по регламент влизат в състава на националния отбор и получават квота за участие в Балканското първенство в Тирана, Албания, в средата на другия месец, както и право на участие в Европейското през ноември в Прага, Чехия. „От Българската федерация по ММА обаче все още не са публикували списъците със състава на националния отбор. Той трябва да стане ясен до края на седмицата“, каза Петьо Сурчев, който е един от треньорите и председател на спортен клуб „ММА Хасково“. По план в състава на националния отбор трябва да влезнат двамата сребърни медалисти Петър Петров при юношите, а Денислав Сурчев при мъжете.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини