От х:

Днес в x:

Повечето британци подкрепят запазване на еврочленството

Европоддръжниците водят със 7% пред евроскептиците два дни преди референдума за членството на Великобритания в ЕС. Това става ясно от ново социологическо проучване на ORB за британското издание „Дейли телеграф”, цитирано от световни агенции.

53% от анкетираните заявяват, че ще гласуват за запазване на членството в Общността, а 46% се обявиха за „Брекзит”.  В проучването са участвали 800 души.

Вестникът отбелязва, че това представлява 8% обрат в полза на членството, след като миналата седмица евроскептиците водеха с 49% срещу 48% за европоддръжниците.

Проучване на NatCen дава 6% преднина на желаещите Великобритания да остане в ЕС – 53% срещу 47%.

Изследване на IBRiS дава 4% преднина на европоддръжниците.

Социологическо изследване на YouGov обаче показва, че евроскептиците водят с 44% срещу 42% за оставане в ЕС. В проучването, проведено от 17 до 19 юни, са участвали 1 652 души.

Междувременно вестник „Дейли телеграф” призова британците да гласуват за излизане от състава на ЕС. Преди няколко дни вестник „Сън” също зае позиция Великобритания да напусне ЕС.

В другия лагер са „Таймс”, „Файненшъл таймс”, Гардиън” и „Дейли мирър” – те призовават британците да гласуват за оставане в ЕС.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини