От х:

Днес в x:

Административни пречки в проекта за логистичния център няма, само странични спънки

Кметът Иво Димов коментира пред медиите новостите около проекта за логистичен център, който е предвидено да се изгради тук

Странични спънки са се появили по отношение на инвестицията по изграждането на логистичния център в кв."Марийно", съобщи пред журналисти днес кметът Иво Димов. Той обаче отказа да уточни за какво конкретно става дума. Иначе административни пречки на този етап няма."Нека да реализираме сделката и тогава ще коментирам темата", каза Димов.

Припомни, че първата стъпка за стартирането на проекта е закупуването на парцела. Както писахме, очаква се това да се случи през март след провеждането на търг, който общината ще насрочи. 

Ще поставим условия при търга, позволени в закона, за да не могат други компании да саботират проекта. Те ще бъдат съобразени с инвестиционното намерение, подчерта кметът.

Инвеститорите са предпазливи и е нормално, тъй като става дума за голямо вложение и милиони левове, заяви още Димов. Поясни, че са се забавили процедурите по регистрация на консорциума, както и намирането на финансов ресурс от страна на инвеститорите. Част него вероятно ще е банков заем.

Това е причината да няма конкретни действия по проекта до сега, независимо от взетото още през лятото решение за продажба на парцела чрез търг. Февруари месец се очаква да бъде подадено конкретното инвестиционно намерение в Общината.

Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) са изпратили подкрепящо писмо до кмета и министъра на транспорта, че застават зад инициативата.

"Гаранция на инвеститорите какво ще се случи в Общината мога да дам, но какво ще се случи на най-високо ниво -Министерски съвет не мога да кажа. Каквото трябва по проекта, ние сме го направили", заключи кметът.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Kr
    krasikreiz@abv.bg
    3 -3
    09:33, 22 яну 2015
    Изолирайте Стефчо
  • 2
    Ху
    хуморист
    4 0
    12:45, 22 яну 2015
    Да, изолирайте го Стефан Димитров, защото точно той излъга, че подлезът ще бъде пуснат на 15 септември, че ще бъде пусната едната тангента! на новото кръгово през декември, точно той направи така, че водния цикъл да се бави и да се налага да се копае по три пъти една улица и да се преасфалтира, той накара да се изсекат дърветата на новия паркинг на бул. "Д.Благоев" и въобще, той е един виновник за всичко, даже и за глада в Сомалия...ИЗОЛИРАЙТЕ ГО И ЦЪФТЕТЕ!

Още новини

Последни новини