От х:

Днес в x:

Власт и бизнес в схватка на благотворителен търг

Народни представители, местна власт и бизнес се включиха в благотворителния търг за 4-годишния Алекс от Димитровград. Наддаването в областната администрация мина със съпътстваща изложба-базар на предмети, изработени от децата от 36 училища в региона.

Инициативата е за шеста поредна година и се провежда под егидата на областния управител, със съдействието на местния инспекторат по образование. Губернаторът Добри Беливанов беше и един от най-дейните участници в наддаването.

Търгът, воден от пресаташето на областната администрация Светлана Николова, стартира с наддаване за тениската на една от най-успешните баскетболистки на женския тим на Хасково, в момента състезател на Минесота, Уолтия Рол. Наддаването бе оспорвано между областния управител и представителят на фирма Волф Станко Петров.В крайна сметка тениската отиде при бизнеса срещу 400 лв. Че е отявлен фен на БК Хасково 2012 Добри Беливанов показа и с участието си в наддаването за следващия предмет - баскетболна топка с подписите на състезателите и треньорите. Тя се оказа желана и от кмета на Димитровград Иво Димов, който в крайна сметка се пребори за нея с помощта на 500 лв. Градоначалникът си тръгна от търга и с бяла тениска на номинирания за спортист номер 1 на България за тази година Григор Димитров срещу 300 лева. Извън търга бяха продадени за по 50 лв. и три картички, подписани от Гришо.

Народният представител от Хасково Евгения Ангелова пък игра за детски баскетболен екип, предоставен за благотворителната кауза отново от женския ни бескетболен отбор, и го получи за 500 лв. в наддаване срещу  председателя на Общинския съвет на Димитровград Стафен Димитров. 

В базара се включи индивидуално и 10-годишната Нели Делева от Хасково, която изработи коледни картички. Малкото момиче остана до последната минута на базара. Нели аписа и трогателно писмо до семейството на Алекс. „И аз, и всички ние сме убедени, че следващата година Вашето дете ще тук, в залата, ще е по детски палаво, жизнерадостно и най-вече – оздравяло“,са думите на кураж на Нели.

„Доброто ще спаси не само света, доброто ще спаси самите нас и ще ни покаже, че няма нищо по-хубаво от това да направиш другите щастливи, да помогнеш, да протегнеш ръка. Днес ние ще направим това за едно малко дете“, каза областният Беливанов и пожела на всички „топли, светли и усмихнати празнични дни“.

След края на търга щандовете в зала Марица на областната администрация останаха почти празни. Благотворителната кауза набра 4142 лева.

Тазгодишната сума, събрана от инициативата при областния управител ще отиде за лечението на 4-годишния Александър Николаев Господинов от Димитровград. Момчето страда от детска церебрална парализа (ДЦП), правена му е вече една операция, след която лекарите дават големи шансове да проходи. Предстоят обаче още няколко медицински интервенции в Китай, за да се сбъдне мечтата му.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Sa
    saxofonista-2002
    16 -1
    16:27, 22 дек 2014
    Podkrepyam izcyalo meropriyatieto i pogelavam na organizatorite vesela Koleda i 6tastliva Nova godina!
Последни новини