От х:

Днес в x:

Стотици протестират срещу пенсионните промени

Близо 400 души се събраха пред сградата на Министерски съвет на протест срещу намерението на управляващите да прехвърлят личните партиди от частните пенсионни фондове в НОИ. Недоволните скандират "Мафия!" и "Искаме си пенсиите!", видя репортер на БЛИЦ. Към протеста се присъединяват още граждани.
Движението по "Цар Освободител" е спряно. Полицаи пазят протестиращите от евентуални безредици.Недоволните смятат, че споразумението, подписано между управляващите и единият от синдикатите на извънредна среща в неделя, нарушава предизборни обещания, управленската програма на правителството и общите принципи на демократичната и правова държава. "С това споразумение, на практика се замрази възможността за каквато и да е ефективна и дългосрочна реформа в пенсионната система в полза на българските граждани. Отвори се вратата за национализация на втория стълб на пенсионното осигуряване и за популистко харчене на спестени от българските граждани пари. И ни се показа, че гласът на няколко синдикални лидери струва повече от обещанията, за които са гласували стотици хиляди български граждани", се казва в описанието на събитието. 

Източник: Блиц

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Вл
    влади Фиргала
    3 -2
    19:53, 18 дек 2014
    Не разбирам от тия истории но след тези 25 г ДЕМОКРАОЦИЯ като чуя ЧАСТНО ми идва винаги на ум за грабежа на банките при жан в-в за луканав за костов и накрая и за КТБ
  • 2
    **
    * * *
    4 -1
    20:22, 18 дек 2014
    Дебилите протестираха триста дни за да върнат ******* на власт, сегат реват на умряло. На наркоманизираните ранобудни кретени мозъците им не функционират от ежедневната дрога.
Последни новини