От х:

Днес в x:

Нищо ново под слънцето: облаци и дъжд

Облачността може да бъде привлекателна

За разлика от предните дни, на 18-ти декември слънце ще се появи. Очаква се това да стане някъде след обяд. Дотогава под него ще има нещо с което свикнахме този сезон дъждовни облаци. Те ще са там още от вечерта, когато над много места в Родопите и източните райони на Тракийската низина преваля и прегърмя. В началото на деня от запад облачността започна да се разкъсва и намалява. Все пак по нашия край времето ще се задържи облачно до късния следобед. Температурите забележимо ще се повишат и максималните ще бъдат между 7 и 12 градуса, за района на Хасково около 10°. Топлото ще бъде значително по близко до температурния рекорд вместо антиректорд за региона. През 1958-ма година е отчетена най-високата температура за датата-18°. Най студено е било преди повече от 100 години-през 1907-ма година термометрите са показали невъобразимите минус минус 19.0°.


Пътуващите нека имат предвид че в доста региони пътните настилки са на отделни места мокри, заскрежени, че и заледени предупреждават от Агенция пътна инфраструктура и веднага добавят че всичко рисково е обработено и опесъчено. Към момента слаб дъжд вали в областите Хасково, Ямбол, Сливен и районите на Йоаким Груево, Първомай, Асеновград и Оряхово.


До 50 метра мъгла има в област Шумен. До 100 м видимостта е ограничена в областите Кюстендил, Разград , Търговище, Велико Търново и в районите на Провадия, Гълъбово, Гурково, Нова Загора, Твърдица, Трън и Брезник.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини