От х:

Днес в x:

Студен фронт понижава температурите до 29 градуса

През следващото денонощие ще премине студен атмосферен фронт, съобщиха от НИМХ. Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще се доближи до средното за октомври.

Облачността ще е променлива, по-значителна в сутрешните часове, но вероятността за валежи е малка, а следобeд от запад ще намалява до предимно слънчево време.

Вятърът в цялата страна ще се ориентира от север-североизток, ще е слаб.

Температурите слабо ще се понижат, но ще се задържат по-високи от обичайните за октомври, максималните ще са между 24° и 29°, в София  - около 25°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, намаляваща към края на деня до незначителна. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Максимални температури - 23°до 25°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, намаляваща след обяд до предимно слънчево време. Ще духа до умерен северозападен, по билата силен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад. Максимална температура на височина 1200 метра около 20°, на 2000 метра - около 11°.

Във вторник ще има разкъсана средна и висока облачност. Вятърът ще е слаб, ще се ориентира от югоизток. Ще се задържи топло за втората половина от октомври с минимални температури между 10° и 15° и максимални - между 23° и 28°. В сряда вятърът ще е от юг-югозапад, температурите ще се повишат с 2-3 градуса. От запад облачността ще се увеличава и вплътнява и вечерта на места в Западна България ще превали слаб дъжд.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини