От х:

Днес в x:

Малки опашки и много чакане за парите на КТБ в Хасково

Опашките пред банките бяха малки, но вътре се чакаше доста


Със сравнително малки опашки, но с доста чакане стартира раздаването на парите на вложителите във фалиралата банка КТБ. Днес можеха да се теглят влогове до 20 000 лева, но 80 % от идващите клиенти имаха да взимат до 3 хиляди лева, споделиха банкери. Разликата за тях /и клиента/ е в количеството бумаги, които трябва да се попълват. За парите до 3 хиляди лева например се дължи такса 3 лв за обслужващата банка, а после 0.4 % от сумата над тия пари. За всяко нещо се пишеха съответни уведомления, попълваха се и подписваха формуляри. В Хасково обслужваха 9 банки, пред които с редки изключения нямаше струпвания, но мотането на клиентските гишета изпъваше нерви и гълташе часове.

Раздаването на пари започна от 9 сутринта. Към 10 най-голямо струпване се забелязваше пред Алианц по централната ул. „Сан Стефано“, където единствено имаше хора отвън, макар не повече от десетина. Други банки решиха да си спестят стълпотворението и раздаваха номерчета на клиентите със записан час. Вярно, струпванията се спестяваха, но подобно на лекарските прегледи и тук всеки специфичен случай, плюс характерното желание на хасковлии да си похортуват за щяло и нещяло, особено извън конкретния повод, спъваше ефективното стопяване на опашките. Средно обслужването на клиент ставаше за около два часа, като една от малко натоварените банки - Сибанк например, едва бе преполовила 26-мата си клиенти 3 часа преди затварянето си в 17 часа. Въпреки това положението остро контрастира с това в София и по-големите градове, където някои чакат от 5 сутринта и били връщани неколкократно. В Хасково засега няма такива оплаквания.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Ра
    рамзай
    14 -2
    17:11, 4 дек 2014
    Христов цял ден слушам хоризонт и други купени от власта станции Всички пейте песента поръчана от властта че всичко е спокойно едва ли не рая е дошъл в българия покрай тая оглозгана банка
  • 2
    Кл
    клиент
    1 -2
    21:32, 4 дек 2014
    Средно обслужването на клиент ставаше за два часа, като една от малко натоварените банки - Сибанк например, едва бе преполовила 26-мата си клиенти 3 часа преди затварянето си в 17 часа"- Христов математиката не ти е силна страна. 1/2 от 26=13 .3часа преди 17=14часа. Значи от 8до14ч=6часа. са обслужени 13човека тоест приблизително 30мин. на клиент, което не е 2часа.
    • Gg
      ggeo
      2 -2
      22:26, 4 дек 2014
      Работиха едновременно три гишета. Хайде сега пак си направете сметката
    • Гр
      градски
      6 -1
      09:16, 5 дек 2014
      Аз съм клиент на Сибанк и съм изключително доволен от обслужването.Няма цялата банка да работи за клиентите на КТБ. Казаха им че имат 5 години срок да си вземат парите.Ако имат много претенции да се жалват в КТБ. "Га ядоха кюфтета - не реваха"
  • 3
    Бб
    ББ
    1 -1
    17:18, 7 дек 2014
    Христов, ти да не си обикалял от банка на банка, за да засичаш за колко време се вложителите си теглят парите или и ти си от вложителите?
    • Gg
      ggeo
      2 0
      17:21, 7 дек 2014
      И едното и другото :)
  • 4
    Ke
    Kero
    1 0
    23:06, 19 дек 2014
    паднах се по разпределение в ДСК. За 15 минути всичко приключи! Евала!
Последни новини