От х:

Днес в x:

Иво Димов: Спъват работата ни по интегрирания план за градско развитие

Кметът Иво Димов коментира пред журналисти решението на КЗК за атакуване на обществената поръчка за изработка на интегрирания план за градско развитие

Община Димитровград ще обжалва във Висшия административен съд /ВАС/ решението на Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/, с което вчера бе спряна обществената поръчка за изработката на интегрирания план за градско възстановяване и развитие, която е на стойност 500 000 лв. Това коментира днес пред журналисти кметът Иво Димов.

Припомняме, че един от мотивите бе, че назначената от Община Димитровград комисия за разглеждане и оценка на офертите е незаконосъобразна, защото в състава й е включен външен експерт - юрист, чиято квалификация не съответства на предмета на поръчката.

Обществената поръчка е спечелена от софийска фирма и пак фирма от София атакува процедурата, поясни кметът. Допълни, че умишлено в комисията е бил включен и външен юрист, освен такъв от Общината, за да има по-голяма прозрачност.

Димов е на мнение, че по този начин се спъва работата по изработката на интегрирания план за градско развитие, което може да забави и възможността да се кандидаства по различни проекти след откриване на програмния период на "Региони в разтеж".

Според кмета, в Хасковска област няма лицензирана фирма за изработка на подобен план. Ако ВАС отхвърли обжалването на Общината, ще се наложи сформирането на нова комисия и ново решение.

Димов припомни, че това не е първия случай, в който КЗК спира обществена поръчка на Община Димитровград. През ноември 2013 г. това се случи и с процедурата по избор на фирма за сметосъбиране и сметоизвозване.

"Облажалването тук бе потвърдено от ВАС, ние сме се съобразили с всички забележки и в момента тече 42-дневния срок за подаване на оферти. Той изтича на 24 април, каза още Димов.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини