От х:

Днес в x:

Спипаха роми с крадени дърва, Горското пълно с конфискувани каруци

Ромска каруца с бракониерски дърва бе засечена от служители на общинското лесничейство тази сутрин в местността "Идирлийска кория" край хасково. Собственичката на возилото с животинска тяга Анета Илиева отнесе два акта, всеки от които може да й донесе глоба между 50 и 2000 лева, обясни горският стражар Павел Павлов. В бракониерската каруца били натоварени 1.2 кубика, някои от които сечени, други събирани из гората.
"Складът ни се намира в Узунджово и е претъпкан с конфискувани дърва и каруци. Затова вече избягваме да ги изземваме. Караме бракониерите да подпишат разписка за отговорно пазене на дървата, защото няма къде да ги съхраняваме", допълни Павлов. По думите му в претъпкания склад на общинското лесничейство в Узунджово вече имало няколко десетки конфискувани каруци.
През август и септември набезите на ромите из горите придобиват характер на епидемия. Актове се пишат всеки ден, отделен въпрос е колко от тях се плащат.
Само през последните дни горските стражари са натресли половин дузина актове. Вчера е изгорял Христо Асенов от село Динево, в чийто двор са открити дърва без контролна марка. Миналия ден пък са съставени актове на Стефан Михайлов, спипан с 0.9 кубика в каруцата, на Мария Атанасова - с 1.6 кубика, също в каруца. На 9 август пък возилото на Александър Стоилов било конфискувано. Горските го спипали с 1.6 кубика, натоварени в каруцата му. Сега тя се присъединява към останалите бракониерски талиги в склада на лесничейството.
Тодор Кръшков 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини